(FOTO) Mostar: Održane Sportikus igre mladih

U organizaciji udruge SPORTIKUS u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru u subotu su održane Sportikus igre mladih. Cilj ovoga projekta koji su podržali i Kineziološki fakultet i Fakultet zdravstvenih studija bio je promoviranje sporta i motiviranje djece za što ranijim uključivanjem u sportske aktivnosti kroz igru. Djeca su svoje sportske sposobnosti pokazala u sljedećim disciplinama: bacanje loptice, štafete, čučnjevi, skok u dalj, trčanje na 20 i 40m i u nogometu. Igre je svečano otvorio vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara Goran Bošnjak.

-Kad pogledamo probleme s današnjim načinom života, sve više djece nam je pretilo, zakovano za ekrane, odlučili smo se pokrenuti ovaj projekt kako bismo djecu animirali za bavljenje sportom. Osmijesi, izjave i sreća naših sudionika dovoljno pokazuju jesmo li uspjeli ili ne – kazao je alfa i omega cijeloga projekta, mag. kineziologije Boris Kajan.

Svim sudionicima Igara medalje i poklon paketiće uručili su karatisti Ivona Ćavar i Oliver Čule. Organizator ovim putem zahvaljuje svima na sudjelovanju, roditeljima, djeci, sponzorima JP Elektroprivreda HŽ HB, SRC Korak, X SOFT, The Basement, Podrumi Andrija, VInarija Rubis, Hotel& SPA Međugorje, salon ljepote Irina, Union foods, Namex, Leda, Sport plus, Čarobni ples, Zagrebinspekt, restorani Kruševo, Krempi, Ventum i Filii, Zlatarna Lea, C lab, Moj taxi Mostar, kemijska čistiona Denirom, Zambo, Poliklinika Osteon, Dinamo u srcu, Adriatic osiguranje, Nailis by Ina, Evona, Avon i drugi.

Voditelj programa bio je Albert Pehar.

 

Odgovori