FOTO: Održan 4. međunarodni karate turnir „Međugorje Open 2012.“

MEĐUGORJE – U organizaciji Karate kluba Međugorje i Športskog saveza Brotnjo, a pod pokroviteljstvom općine Čitluk i brojnih sponzora, danas je u prekrasnoj dvorani Šport centra Međugorju održan Četvrti međunarodni karate turnir „Međugorje Open 2012.” za djecu, kadete i juniore (od 11 do 18 godina).

Otvarajući traj sportski spektakl čitlučki načelnik Ivo Jerkić, prigodnim se riječima obratio natjecateljima i zahvalio im se na na dolasku i sudjelovanju na turniru te im poželio mnogo sportske sreće.

 

Inače, na ovogodišnjem karate turniru sudjelovalo je 27 klubova i 285 natjecatelja iz Bugojna, Ilidže, Prozora, Ljubuškog, Sarajeva, Posušja, Ilijaša, Širokog Brijega,Tuzle, Gornjeg vakufa, Uskoplja, Mostara, Konjica, Čitluka, Međugorja , Dubrovnika, Splita, Ploča, Zagreba, Kaštela i drugih mjesta iz BiH i Republike Hrvatske. Jučerašnje pojedinačne borbe mladih karataša u Međugorju trajalo su cijeli dan, održavalo se u 52 kategorije, a karatisti su imali i prigodu pokazati svoje umijeće u izvođenju kata. Susrete je sudilo 27 iskusnih sudaca iz BiH i RH. Organizatori su najuspješnijim natjecateljima iz svake kategorije uručili zaslužene pehare, medalje i ostala priznanja, nakon čega je uslijedilo cjelovečernje druženje svih sudionika tog natjecatelja.

Iako su rezultati turnira manje bitni, treba istaknuti da su svi natjecatelji nastojali postići što bolji uspjeh. Kako smo doznali od Ivana Raspudića, trenera Karate kluba Međugorje i glavnog organizatora turnira, temeljni cilj tog natjecanja je promicanje borilačkog sporta među mladima, razvijanje natjecateljskog duha te okupljanje, druženje, upoznavanje i zbližavanje mladih ljudi u tom svjetski poznatom hercegovačkom mjestu molitve, mira i ljubavi.

 

brotnjo.info

 

 

 

Odgovori