HNK Tomislav osvojio 5. memorijalni turnir „Ante Erić“

Osam nogometnih klubova iz Hercegovine okupilo se u nedjelju u Čitluku na 5. memorijalnom turniru „Ante Erić“.

Budući da je pokojni Ante Erić bio nadaleko poznat po okupljanju djece i predanom radu sa svim dobnim kategorijama u HNK Brotnjo, turnir je ponovno organiziran za mlađe uzraste, a uz ekipu domaćina, na turniru su također nastupili: HNK Tomislav, HŠK Zrinjski, HŠK Posušje, HNK Grude, NK Bigeste Ljubuški, AS Međugorje i ŠN Čapljina.

Prije samog početka turnira obitelj pokojnog Ante Erića, te predstavnici Športskog saveza Brotnja i predstavnici HNK Brotnjo, kluba u kojem je Erić ostavio trag kao igrač i trener, ali i kao nogometni sudac i sportski izvjestitelj, posjetili su Antino posljednje počivalište u groblju Podadvor, nakon čega je upriličeno svečano otvaranje turnira.

Na svečanom otvaranju s riječima zahvale organizatorima i mladim nogometašima obratila se Ana Begić, kćerka preminulog Ante Erića, koja je ovom prilikom kazala kako pokojnog Antu njegove kolege pamte kao pravog sportaša, prijatelja i osobu punu sportskog duha koja je svojim plemenitim djelovanjem dala veliki doprinos unaprjeđenju sporta u Čitluku, ali i šire.

Riječima zahvale i ohrabrenja mladim sportašima pridružio se i Josip Grbavac, predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza, koji je ovogodišnji turnir proglasio otvorenim.

Nakon svečanog otvaranja uslijedilo je zanimljivo nogometno natjecanje, prvo po skupinama a potom i u završnici, u kojem su mladi nogometaši HNK Tomislav osvojili prvo mjesto. HNK Tomislav je s 3:0 u finalu turnira pobijedio HNK Grude, a prije finalne utakmice, u utakmici za treće mjesto HŠK Posušje je s 7:1 pobijedio HŠK Zrinjski.

Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama, dok su najbolji igrač, strijelac i vratar turnira nagrađeni prigodnim nagradama. Toma Čuić iz HNK Tomislav, strijelac sva tri pogotka u finalnoj utakmici, izabran je za najboljeg igrača turnira, a njegov klupski kolega Josip Begić izabran je za najboljeg vratara, dok je naslov najboljeg strijelca turnira osvoji Ivan Biloš iz HNK Grude.

Pehare, medalje i prigodna nagrade namijenjene za najbolje pojedince mladim nogometašima uručili su članovi obitelji pokojnog Ante Erića.

Odgovori