Hoće li Marin Čilić nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu?

Do otvorenja Olimpijskih igara u Londonu ostala su još nešto više od 22 dana. Hrvatska ekspedicija imati će rekordan broj natjecatelja, čak 108 sportaša iz 18 sportova. Nama najzanimljivija činjenica je da dva Međugorčanina Marin Čilić i Ivan Dodig nastupaju na natjecanju koje za jednog sportaša predstavlja vrhunac karijere.

Uz Marina i Ivana, na natjecanju će nastupiti i Iva Slišković (Hrvatska košarkaška reprezentacija (ž)) čiji su korjeni također iz Brotnja, a zbog tko zna kojih pobuda aktualni izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Slavko (op.a od Stoca) Goluža na popis za Olimpijske igre nije stavio Marina Šegu golmana poljske Vilse.

 

Prema informacijama koje dolaze iz Hrvatskog olimpijskog odbora, još nije odlučeno tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara, ali u konkurenciji je desetak sportaša i sportašica. Konačnu odluku donijet će Vijeće HOO-a u ponedjeljak 9. srpnja, a uz ostale kriterije, gledat će se i raspored nastupa hrvatskih predstavnika na OI-ju, kazao je na jučerašnjoj press konferenciji Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a.

 

brotnjo.info

 

Odgovori