Hrvatska druga u Europi, Španjolska obranila titulu europskog prvaka

Velika bitka vodila se u Stockholmu, a na kraju je Španjolska ipak imala više sreće. Hrvatska se borila, vratila se iz velikog minusa, uvela Španjolsku u dugačko razdoblje bez postignutog gola.

Španjolska je obranila naslov prvaka Europe, u Hrvatskoj je prije dvije godine otišla do kraja, a uspjela je to i u Stockholmu. Odnijela je pobjedu 22:20, u završnici je Igor Karačić napravio korake pa je Alex Dujšebaev zabio za 22:20 25 sekundi prije kraja i sve je bilo jasno.

Hrvatskoj je nedostajalo svježine i brzine, bilo je dosta problema protiv španjolske obrane i za svaki pogodak moralo se “iskrvariti”.

Počelo je dobro, Hrvatska je od početka kontrolirala igru i rezultat te je u 19. minuti stigla do vodstva 10:7. Tu je Jordi Ribera povukao prvi odličan potez, pozvao je minutu odmora, uveo je Pereza de VargasaMaqueda je preuzeo odgovornost i krenuo je preokret.

Španjolska je ostavila Hrvatsku više od deset minuta bez postignutog gola, Perez de Vargas obranio je sve što je išlo prema golu, a u napadu Maqueda je povezao tri gola, a Canellas dodao još jedan gol za 11:10. Na odmoru su Španjolci imali 12:11.

U drugom poluvremenu Stepančić je zabio za 12:12, a onda Španjolska veže četiri gola i bježi na 16:12.

Činilo se da tu Hrvatska potpuno pada, međutim nije se predala. Vratila se u utakmicu, čak je i povela golom Stepančića sedam minuta prije kraja susreta.

Međutim tu staje hrvatski napad, španjolska obrana reagirala je odlično, zatvorila sve prilaze i jedini hrvatski pogodak do kraja postigao je Brozović s polovice na prazan gol.

Španjolci su zabili još četiri, okrenuli susret i nakon Karačićevih koraka i gola Dujšebaeva, sve je bilo jesno.

Španjolska brani titulu europskog prvaka, a Hrvatska je druga u Europi. Igrači su tužni i razočarani, ali to je trenutno i vrlo brzo postat će svjesni koliki su uspjeh ostvarili. Svaka čast i budite ponosni!

Odgovori