Hrvatska pregazila Tursku i ušla u finale Svjetskog prvenstva!!!

U polufinalu U19 Svjetskog prvenstva Hrvatska se (pre)lagano obračunala s Turskom i donijela toliko željeno finale. Konačni rezultat glasi 91:56.

Hrvatska – Turska 91:56 (22:12, 22:16, 28:15, 20:11)

Hrvatska: Kapusta 4, Filipović 8, Majcunić, Badžim, Božić 15, Vraneš 2, Slavica 17, Zubac 20, Karačić, Arapović 25.

Od samog početka igrači Ante Nazora pokazali su veću želju i motiviranost.

Niti u jednom trenutku protivnik nije zaprijetio, a kako je utakmica odmicala prednost je samo rasla. Visoka linija Hrvatske jednostavno je bila predominantna i na veliki odmor otišlo se s plus 16. Marko Arapović već do poluvremena je upisao 18 poena uz osam skokova, a pratio ga je Ivica Zubac sa 16.

Pokušala je Turska sa zonskim presingom u drugom dijelu, ali naši, za razliku od utakmice protiv SAD-a, ovog puta bili su spremni i lakoćom su probijali obranu gostiju. U obrani Nazor je kombinirao čovjeka i zonu, a protivnik je bio potpuno zbunjen. Izgubili su velik broj lopti i našim bekovima omogućili brzu tranziciju. U ovakvom dvoboju teško je istaknuti nekog kada su svi odigrali fenomenalno.

Ono što je najbitnije, izostanak Dragana Bendera i Ante Žižića nije se osjetio te će naši biti spremni i donekle odmorni za sutrašnje finale. Protivnik je bolji iz dvoboja Grčka – SAD koji se igra nešto kasnije.

 

Odgovori