Hrvatska protiv Velike Britanije u Davis Cupu

LONDON – Hrvatska Davis Cup reprezentacija igrat će u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Velike Britanije, odlučeno je na izvlačenju u srijedu u Londonu. U tom će susretu, koji je na rasporedu od 13. do 15. rujna, Hrvatska biti domaćin, jer je posljednji okršaj ovih dvaju sastava bio u Wimbledonu 2007. godine. Britanci, za koje su tada igrali Tim Henman i Andy Murray, su u tom susretu pobijedili rezultatom 4-1…

“Mogli smo proći daleko bolje, tim prije što sam čuo da je Andy Murray rekao da će igrati. Informacija nije sasvim provjerena, no sigurno je da će ga pokušati nagovoriti, jer je ovo izuzetno bitan susret”, rekao je izbornik Željko Krajan.

“Imamo mogućnost izbora podloge i bez obzira na Murraya mislim da su šanse još uvijek na našoj strani. Jasno, ako ga ne bude, onda će izgledi biti daleko veći, jer britanska reprezentacija s njim i bez njega je bitno drugačija.”

Murray je trenutno drugi tenisač svijeta, no on je ujedno i jedini Britanac među dvjesto vodećih. Slijede ga James Ward na 217., Jamie Baker na 235., Josh Goodall na 282. mjestu pojedinačne ATP liste i tako dalje.

“Na kakvoj će se podlozi igrati tek ćemo odlučiti. Razgovarat ću s igračima i čuti njihove želje”, rekao je Krajan.

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu igraju se prvog vikenda nakon završetka US Opena u New Yorku, na kojem će Andy Murray braniti naslov pobjednika.

Parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu: Španjolska – Ukrajina, Nizozemska – Austrija, Hrvatska – V. Britanija, Švicarska – Ekvador, Njemačka – Brazil, Poljska – Australija, Belgija – Izrael, Japan – Kolumbija.


hts.hr

Odgovori