Hrvatska u Szegedu u skupini sa Srbijom i Francuskom!

Ždrijeb u Budimpešti Hrvatskoj je donio izazovnu skupinu u kojoj neće biti šetnje, ali opet, skupina je prolazna. Izabranici Hrvoja Horvata igrat će protiv Srbije, Francuske i Ukrajine.

Hrvatska je bila u prvom potu u ždrijebu, iz drugog pota dobila je protivnika koji niti je bio najteži, a niti najlakši, no zato je iz trećeg pota stigao daleko najteži protivnik.

Francuska je bila daleko najneopoželjniji protivnik u ždrijebu, skroman nastup na prošlom Europskom prvenstvu bacio ju je tek u treći poti znalo se da oni kojio izvuku Francuze, neće biti zadovoljni.

Iz četvrtog pota stigla je Ukrajina koja je potpuni autsajder skupine i reprezentacija koja ne bi trebala biti u krugu putnika u glavnu rundu.

Raspored je posebno nezgodan, Hrvatska otvara protiv Francuske pa odmah u drugom kolu igra sa Srbijom. Moguće je da će sve biti jasno nakon prva dva kola, Francuzi su uvijek snažni, ali znalo im se događati da sporije ulaze u natjecanje i s vremenom se dižu. Srbija je dolaskom Tonija Gerone značajno napredovala, a ne treba niti odbaciti faktor položaja Szegeda koji je praktički na granici sa Srbijom.

U svakom slučaju moglo je bolje, neće biti jednostavno izboriti drugu rundu natjecanja.

SKUPINA A:
Slovenija
Danska
Sjeverna Makedonija
Crna Gora

SKUPINA B:
Portugal
Mađarska
Island
Nizozemska

SKUPINA C:
Hrvatska
Srbija
Francuska
Ukrajina

SKUPINA D:
Njemačka
Austrija
Bjelorusija
Poljska

SKUPINA E:
Španjolska
Švedska
Češka
BiH

SKUPINA F:
Norveška
Rusija
Slovačka
Litva


Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 13. do 30. siječnja sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj. U Slovačkoj će se igrati u Bratislavi i Košicama, a u Mađarskoj u Budimpešti, Debrecenu i Szegedu.

Upravo u Szegedu bit će smještena hrvatska reprezentacija koja će tamo igrati susrete skupine C. Ždrijeb je na rasporedu danas od 17 sati, a Hrvatska ne može u skupinu dobiti Španjolsku, Norvešku, Sloveniju, Njemačku i Portugal iz prvog pota, Mađarsku iz drugog pota, iz trećeg ne može igrati protiv Slovačke i Češke.

Potencijalni protivnici Hrvatskoj iz druge jakosne skupine su Švedska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija. Iz treće jakosne skupine u hrvatsku grupu mogu doći Bjelorusija, Island, Francuska i Sjeverna Makedonija, a iz četvrte skupine Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, BiH i Litva.

Po dvije najbolje reprezentacije proći će u glavnu rundu koja se igra u Budimpešti i Bratislavi, a od tamo po dvije najbolje prolaze u polufinale. Završnica se igra u Budimpešti.

Odgovori