Stanislav Galić: Sigurno da ću dugo pamtiti 2021. godinu, Mostar SG ima veliki utjecaj na futsal u BiH

Danas se u Mostaru igra posljednja utakmica futsal sezone u našoj zemlji. Revanš utakmicu finala Futsal Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će gradski rivali Zrinjski i Mostar SG u dvorani „Bijeli brijeg“ u 18 sati u Mostaru.

Prvi meč odigran prije sedam dana završen je neriješenim rezultatom 4 – 4.

– Znali smo da će biti mnogo teško, jer smo bili psihički i fizički potrošeni. Odigrali smo četiri utakmice u 10 dana i naravno da nam nije bilo nimalo lako. Željeli smo pobijediti i revanš utakmicu dočekati sa prednošću. Sutra imamo 40 minuta. Maksimalno ćemo se potruditi. Vjerujem da će biti potpuno drugačija utakmica. Kvalitetnija smo ekipa i vjerujem da ćemo ostvariti po šta smo došli, a to je dupla kruna. Zrinjski ima fanatičnu borbenost, ne odustaju ni kada gube 2-3 gola. Veoma su opasna ekipa ako joj dopustite da se razmaše. Moramo ih shvatiti ozbiljno i ući u utakmicu 300 % – kaže Stanislav Galić.

Ova sezona za golmana bh. šampiona je bila uspješna i sa klubom i sa reprezentacijom.

– Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri. Deset godina igram za reprezentaciju i uvijek nam je falilo ono nešto da napravimo plasman na veliko takmičenje. Sada smo prvi put gdje smo i prije trebali biti. Učešće na EP nam je satisfakcija za sve neuspjehe, stative i prečke u posljednjim minutama. Sigurno da ću dugo pamtiti 2021. godinu. Mostar SG od prvog do zadnjeg kola u prvenstvu bio je na prvom mjestu i zasluženo nam je pripao pehar namijenjen najboljoj ekipi u BiH. Naš klub ima veliki utjecaj na futsal u BiH. Prije pet-šest godina počeo je sa ogromnim ulaganjem u igrački kadar i organiziranjem kluba na visokom nivou. Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH. Dajemo osam reprezentativaca i vrhunske trenere i uslove za rad u klubu. Reprezentativci dolaze na utakmice u najdražem dresu na najvećem nivou i daju veliki doprinos rezultatu. Klub treba i pomoć nadležnih na svim nivoima vlasti, jer bez jakog Mostar SG nema ni jake reprezentacije BiH u futsalu. Naša uprava je čudo. Imamo sve što je potrebno i rezultat ne izostaje. Uprava je vrhunska i oni su naš najbolji igrač i treba im pomoć, ne samo Grada Mostara, nego cijele države da bi održali rad kluba na vrhunskom nivou – kaže Galić.

brotnjo.info

Odgovori