Hrvatski velemajstor odigrao simultanku protiv broćanskih i širokobrijeških šahista

organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo sinoć je u prostorijama Gallery Mall (robna kuća Čitlučanka) održana simultanka na osamnaest ploča. Hrvatski velemajstor, gospodin Ante Brkić simultanku je odigrao sa šesnaest članova ŠK Brotnjo i dva kadeta iz ŠK Široki Brijeg.

O kakvom profilu igrača se radi govori činjenica da je Ante Brkić sedmerostruki kadetski prvak Hrvatske, osvojio je treće mjesto na kadetskom prvenstvu svijeta kao i titulu prvaka Europe u brzopoteznom šahu do 12 godina. Osvojio je sve najbolje turnire u Hrvatskoj od Zagreba, Splita, Pule, a na rejting listi svjetske šahovske federacije te godine završio je na petom mjestu.

Na početku simultanke, predsjednik kluba gospodin Dragan Prskalo biranim je riječima pozdravio velemajstora i ostale sudionike tog športskog događaja i natjecateljima poželio korektnu šahovsku borbu i uspjeh u igri.

Tijekom simultanke doista je bilo lijepo promatrati vrhunske sposobnosti šahovskog velemajstora koji je velikom brzinom obilazio osamnaest natjecatelja i sa nevjerojatnom preciznošću i lakoćom pomicao figure na šahovskim pločama. Na kraju, Ante je pobijedio čitlučke šahiste rezultatom 15:3.

6 remija i 12 pobjeda za hrvatskog velemajstora

– Šest šahista je uspjelo ostati neporaženo, a to su naše mlade nade Borna Pehar, Ana Ostojić i Mihaela Buntić, kadet iz Širokog Brijega Stipe Glavaš te seniori ŠK Brotnjo Dragan Burić i Marian Raspudić. Svaki od njih osvojio je po pola boda. Temeljni cilj organizacije ove sportske manifestacije jest popularizacija ove drevne misaone igre te unapređenje, omasovljenje i poticanje mladih, ali i starije populacije za bavljenje šahom – rekao je Željko Ostojić, tajnik ŠK Brotnjo.

Iz Šahovskog kluba Brotnjo nakon održane simultanke zahvalili su se gospođi Miri Radišić na ustupljenom prostoru za održavanje simultanke i Anti Vučiću na pomoći u organizaciji.

Odgovori