In memoriam: Danas se navršavaju 2 godine od preranog odlaska Bože Gagre

Danas se navršavaju 2 godine od preranog odlaska utemeljitelja broćanske atletike, Bože Gagre. Sportaš, vizionar, čovjek velikoga srca ostavio je neizbrisiv trag u povijesti bh. sporta. U rekordnom roku od Atletskog kluba „Brotnjo” napravio je najjači atletski kolektiv BiH i Hrvatske. Članovi ovoga kluba nizali su rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima a u svaki od tih rezultata svoj doprinos je dao upravo Bože.

Bože Gagro rođen je 1964. u Gornjem Velikom Ograđeniku. Nakon srednje škole u Sarajevu upisuje Fakultet fizičke kulture koji 1986. godine i završava. Uz studentske obveze, Bože je bio vrsni atletičar. Nizao je rezultate, postizao vrhunske uspjehe, živio je atletiku. Ljubav prema sportu i atletici nije zadržao za sebe. Dapače, svoju ljubav prema ovome sportu iskazao je na najhumaniji način. Svojim sredstvima i uz pomoć nekolicine ljudi utemeljio je 2005. godine Atletski klub Brotnjo. Uz ostvarenje primarnog cilja, on je otišao korak dalje. U rekordne četiri godine otkako Klub postoji, od Atletskog kluba „Brotnjo” izgradio je respektabilan sportski kolektiv i „stvorio” šampione koji redovito s natjecanja donose najsjajnija odličja. Njemu u čast oni i danas ponosno predstavljaju svoj klub i s vječnom zahvalnošću se sjećaju iznimne osobe koja nas je prerano napustila 14. prosinca 2009. godine.

 

Iako već dvije godine nije s nama, njegovim prijateljima, sportskim suradnicima i članovima AK „Brotnjo” ostaje uspomena na čovjeka koji je svojim radom zadužio ne samo broćanski sport, nego i cijelu hrvatsku i bosanskohercegovačku atletiku.

 

Odgovori