Unatoč neigranju Čarapine i Musa te katastrofalnom suđenju „Bubamare“ protutnjale Livnom

Pred sami polazak na utakmicu postalo je jasno da će naša ekipa biti lišena nastupa Mie Čarapina i Nikoline Musa, koje zbog ozljede na posljednjem treningu nisu u mogućnosti nastupiti. Unatoč neigranju dvije igračice iz startne petorke te grube igre igračica Livna i posebice katastrofalnog suđenja sudačkog dvojca Galić-Rotim, naše igračice su uspjele trijumfirati i dokazati da nisu adresa za liječenje nečijih frustracija. Suci su tijekom cijelog susreta a posebice u drugoj četvrtini suđenja imali niz grubih pogrešaka i propusta, koji su jednostavno uništili današnju utakmicu.  Utakmicu započinje naša petorka: Barbarić,Ana i Maja Gakić, Doko i Krasić.

Marijana Barbarić svojim prodorima izluđuje Livnjanke i na otvaranju susreta postiže 7 koševa. Karla Krasić „kraljica reketa” pogađa „tricu” i dokazuje da zna dominirati i izvan svoga prostora. Karla poentira i iz dvije sljedeće dvije akcije, a drugu „tricu” Brotnja na utakmici potpisuje Ana Gakić. Za gošće su uspješne Ivković i Milak te njihova najbolja igračica Matea Krišto.

U drugoj četvrtini na scenu stupa sudački dvojac, koji nema šta nije svirao našoj ekipi. Takve okolnosti idu na ruku košarkašicama Livna koje sa dvije „trice” Krišto smanjuju na 17-16. Sa druge strane „tricom” uzvraća „čitlučki Robin Hood” Marijana Barbarić. Iz razloga velikog broja osobnih pogrešaka naših igračica trener Jerkić je stalno primoran raditi izmjene kako bi najiskusnije igračice Barbarić, Krasić i Maju Gakić sačuvao za finiš utakmice. Gošće preko Milak dolaze na trenutak do vodstva, no Ana Kordić vraća prednost Brotnju. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 28-27 za Brotnjo 94.

U trećoj četvrtini podižemo prednost na pet koševa razlike. Za gošće Krišto postiže 6 koševa, Bandov 4 te Ivković 2. Kod nas Barbarić i Kordić po 4, sestre Gakić po 3 te Krasić 2.

Na početku zadnje četvrtine „Bubamare” lome otpor protivnika. Zaustavljaju Mateu Krišto i privode susret kraju.

Ovaj susret je potvrdio definitivan povratak u formu perspektivne Ane Kordić, konstantnost u igri velikog potencijala Ane Gakić te vrhunsku formu Marijane Barbarić, Karle Krasić i Maje Gakić. Moramo pohvaliti obrambene role Martine Šego, Romane Bevanda, Matije Doko i debitantice Ivane Bulić te naravno rad i iskustvo domaćeg trenera Damira Jerkića.

Trener Jerkić nam je nakon utakmice dao sljedeću izjavu: „ Zadovoljan sam reakcijom svojih igračica. U ovakvim okolnostima zadržale su smirenost i pozitivno reagirale. Sve dogovoreno su ispoštovale. Ovo je pobjeda cijele ekipe, ne bih nikoga posebno izdvajao. Prvenstvenu stanku smo dočekali neporaženi, nadam se takvom uspjehu i u drugom dijelu sezone”.

Košarkašice Brotnja 94 odlaze na zasluženi odmor.

U prvom susretu drugog dijela Prvenstva Herceg-Bosne naša ekipa će ugostiti drugoplasiranu Ramu.

VIOLETA-BROTNJO 94 : 44-56 (po četvrtinam 10-17, 17-11, 12-16, 5-12)

VlOLETA LIVNO: Bolotin 4, Mihaljević, Ivković 4, Vuletić 8, Krišto 19, Bandov 4, Duvnjak, Milak 5, Brnić, Mehmedov.

BROTNJO 94: Bevanda, Bulić, Gakić M. 6, Barbarić 18, Kordić 7, Gakić A. 10, Krasić 15, Šego, Filipović, Doko.

 

brotnjo94.ba

 

Odgovori