Intervju: Mile Galić

Iako je najavljivan kao pojačanje Brotnja u ovoj sezoni, košarkaš Mile Galić odlučio je završiti svoju profesionalnu karijeru. Nakon igračke karijere, Galić će se okušati u trenerskim vodama i svoje ogromno znanje prenositi na najmlađe.

Mile, nakon 18 godina si odlučio okončati profesionalnu igračku karijeru. Što je razlog prekida karijere u 28. godini života?

Nakon punih 18 godina svakodnevnog treniranja i igranja, došlo je vrijeme za reći “dosta”. Možda će pojedinci kazati da sam s 28 godina mlad da bih se prestao aktivno baviti kosarkom, ali na to sam se odlučio prije svega zbog ozljede skočnog zgloba koja zahtijeva operaciju i relativno dug oporavak(4 mjeseca), a kako termin za operaciju nisam dobio ni nakon 6 mjeseci čekanja, odlučio sam da je sve to prevelika pauza i da je najbolje da se povučem.

 

Unatoč ranom odlasku u igračku mirovinu, ostavio si trag u bh. košarci.

– Odradio sam 10 seniorskih sezona u najvišem rangu BiH košarke ( 3 Siroki, 1 Grude, 2 Posušje i 4 Čapljina) i osvojio 1 naslov prvaka BiH i 2 kupa BiH sa Širokim. Ponosan sam na ono što sam kao igrač napravio u ovom sportu, iako sam siguran da sam mogao i puno više da se se određene stvari bolje poklopile.

Slijedi afirmacija u trenerskim vodama. Koji će biti tvoji ciljevi kao voditelja omladinskog pogona Brotnja?

-U karijeri sam promijenio mnogo odličnih trenerai nastojat ću sve te dobre stvari koje sam od njih naučio prenijeti mladima i siguran sam da se radom i upornošću može daleko dogurati, ne samo u sportu nego i u životu općenito. Hercegovačko podneblje je veoma bogato sportskim talentima, samo ih treba na vrijeme prepoznati i pravilno usmjeriti što je jedan od mojih ciljeva kao trenera.

Što ćeš posebno pamtiti u igračkoj karijeri?

-Ima dosta lijepih stvari koje ću pamtiti iz svoje karijere, prije svega to je osvajanje naslova prvaka BiH 2003/04 sa Širokim u prepunoj sarajevskoj Skenderiji, lijepe sportske uspomene nosim i iz vremena dok sam igrao u Posušju, fantastišna atmosfera i ljudi, samo je šteta što je klub u to vrijeme podbacio u dosta drugih stvari bez kojih se ne može normalno zivjeti. Isto tako, imam lijepe uspomene igranja za Čapljinu, pogotovo moje prve dvije sezone u kojima smo imali odličnu podršku navijača i ostvarili najveće uspjehe u klupskoj povijesti.

 

Odgovori