Trener košarkaša Brotnja Mirko Lugonja govori za naš portal

Košarkaši Brotnja s velikim očekivanjima ulaze u ovogodišnju sezonu Lige Herceg-Bosne.  Nova Uprava na čelu s direktorom Milom Galićem ambiciozno najavljuje borbu za naslov i povratak Brotnja u društvo najboljih bh. momčadi.  To potvrđuje i dolazak trenera  mladog i perspektivnog trenera Mirka Lugonje s kojim smo razgovarali za naš portal.

Gospodine Lugonja, dobrodošli u Brotnju.  Koja su Vaša očekivanja?

Očekivanja su sigurno velika, jer nova uprava na čelu s gospodinom Galićem je odlučna da se Brotnjo vrati u Premijer ligu BIH. Tek smo na početku priprema, no imamo velike ambicije, ulazak među četiri najbolje momčadi i plasman u play off te borbu za ulazak u društvo najboljih.

Koliko ste upoznati s poviješću KK Brotnja?

Naravno! Još kao dijete pratio sam rivalitet Brotnja i Širokog i uživao sam pratiti te utakmice. Ovo je i velika čast za  mene kao mladoga trenera da imam priliku voditi jedan od najtrofejnijih klubova Bosne  i Hercegovine.

Jeste li surađivali s nekim od igrača koji će ove godine nositi dres Brotnja?

Iako nisam direktno surađivao, dosta dobro poznajem većinu tih igrača koji su igrali za Student, Posušje i mlađe uzraste Širokog.  Nadam se da ćemo izvrsno surađivati i postizati dobre rezultate.

U kome vidite najvećeg konkurenta u borbi za naslov?

S obzirom na prošlogodišnja prvenstva, možemo istaknuti Grude, Vitez, Posušje, za koje igraju jako kvalitetni igrači. Ne treba podcijeniti ni Čapljinu, Široki II I Zrinjski II.

Na kojoj ćete strategiji graditi igru momčadi u ovoj sezoni?

Spoj mladosti i iskustva je sigurno najbolja kombinacija.  Moj cilj je napraviti homogenu momčad koja će igrati modernu i atraktivnu  košarku. Hoćemo li to uspjeti, vidjet ćemo već u prvih nekoliko utakmica.

Kako biste ocijenili kvalitetu hercegovačke košarke?

Dosta je mladih hercegovačkih košarkaša uspjelo i to je potvrda kvalitete rada hercegovačke škole košarke. Osobno bih volio da neki od njih igraju u hercegovačkim klubovima i budu nositelji razvoja klupske košarke na ovim prostorima.

 

 

Odgovori