INTERVJU/Marin Čilić: Trebao sam biti spreman za nešto više u Australiji

Prvi hrvatski reket Marin Čilić trenutno je četrnaesti igrače svijeta. Čilić je za portal Hum.ba prokomentirao otvaranje sezone i nastup na prvom Grand Slamu, Australian Openu, gdje je zaustavljen u trećem kolu. Također je otkrio nešto više i o planovima za skoriju budućnost, nastupu za Davis Cup reprezentaciju Hrvatske, skorašnjem Zagreb Indorsu kao i očekivanjima u daljnjem tijeku sezone.

Iza vas je nastup na prvom Grand Slamu sezone. Prošle godine zbog ozljede niste nastupili.

Ove godine ste se vratili i ostvarili treće kolo turnira. Kako ste time zadovoljni?

Da, iza mene je nastup na prvom Grand Slamu godine. Prije početka turnira imao sam probleme s koljenom, tako da na kraju sa trećim kolom zadovoljan. S te strane, igrački, nisam briljirao i imao sam dojam da sam mogao napraviti nešto više, tako da su u konačnici dojmovi osrednji, mislim da sam trebao biti spreman za nešto više.

Slijedi vam nastup pred domaćom publikom u Zagrebu, kao i gostovanje sa Davis Cup reprezentacijom u Italiji. Koja su vaša očekivanja?

Što se tiče gostovanja protiv Italije, očekujem pobjedu, iako ce susret biti jako težak. Naravno, nadam se da ću pridonijeti našoj pobjedi sa svojim pojedinačnim nastupima, ukoliko se ona dogodi.

Iza toga je nastup u Zagrebu koji ce mi doći kao lijep izazov da nakon prošlogodišnjeg Umaga pokušam ostvariti lijep rezultat i u Zagrebu pred domaćom publikom.

Smatrate li da ste u mogućnosti ove sezone ostvariti pobjedu nad Novakom Đokovićem ili nekim drugim od petorice najboljih igrača svijeta?

Trenutno, mislim da ne. Ali radim na tome da kroz nekoliko mjeseci pokušam podignuti nivo svoje igre, tako da u drugom dijelu sezone mogu parirati svima i biti u mogućnosti tražiti pobjede i protiv najboljih.

Osvajanjem turnira u Queen’s Clubu i Umagu postali ste jedan od rijetkih igrača koji se mogu pohvaliti osvojenim turnirom na svim podlogama. Kako to komentirate?

Tako je, sa osvajanjem Queensa i Umaga osvojio sam turnire na svim podlogama (trava, zemlja, beton i dvorana), te sam postao članom elitnog društva tenisača kojima je to pošlo za rukom. To mi je samo pokazatelj da sam svestran tenisač i na svim podlogama mogu ostvariti sjajne rezultate sto mi daje veliku širinu i mogućnost napredovanja u svim smjerovima.

Kakav je vaš odnos sa drugim igračima?

Rekao bih da je moj odnos sa svim igračima dobar, sa nekima više komuniciram, sa nekima manje. Ipak, sa Ivanom se najviše družim na Touru jer se poznajemo najbolje i najčešće treniramo zajedno. To nam je obojici ujedno i velika pomoć jer imamo nekoga uz sebe s kim možemo trenirati, prokomentirati taktiku o drugim igračima, družiti se i sl.

Sa vašim trenerom, Australcem Bobom Bretom surađujete dugi niz godina, kako ocjenjujete tu suradnju i vidite li prostor za daljnji napredak?

Sa Bobom surađujem već 4-5 godina i mislim da smo u posljednjih godinu, godinu i pol pronašli prava rješenja za moj napredak koji je zadnjih nekoliko mjeseci bio vidljiv tako da sam sretan. Bob je sjajna osoba i jako mi je drago sto surađujem s njim. U zadnje vrijeme smo dosta radili na poboljšanju servisa, a i na igri bliže osnovnoj liniji koja, vjerujem, ce mi pomoći najviše.

Hum.ba

 

Odgovori