Željezničar u Međugorju hvata zalet za obranu titule prvaka

Ekipa Večernjeg Lista posjetila je jučer jutarnji trening nogometaša Željezničara. Aktualni prvak Premijer lige BiH već se nekoliko posljednjih godina u ovo vrijeme priprema u Međugorju. Menadžer momčadi s Grbavice Amar Osim opisao nam je trenutačno stanje.

– Ometa nas malo kiša, utakmicu s Veležom moramo igrati na pomoćnom terenu s plastičnom podlogom.

Nismo sretni zbog toga, ali nemamo izbora. Nije nam to jako bitno, jer još imamo fizičke treninge. Znali smo da je u ovo vrijeme kiša, ali prošle godine nas je ovdje snijeg uhvatio, nismo mogli ništa napraviti – kazao nam je Amar Osim. Iduću fazu priprema plavi žele odraditi u Rovinju.

-U Medjugorju smo još tri dana, idemo za Sarajevo i dva puta u Rovinj, bilo bi monotono da smo 20 dana samo u Rovinju.

Bez prinova

Željezničar je jedna od rijetkih momčadi Premijer lige koja nije dovodila nove igrače. – Nemamo novih igrača. Kako se ono kaže “nikad ne reci nikad”, ali kako sada stvari stoje samo ovaj igrački kadar – tvrdi Osim. Prvak BiH u svojim redovima ima nekoliko igrača zanimljivih inozemnom tržištu.

-Pa imamo mi nekoliko igrača za vani, Svraka, Adilović, mota se tu nekakva priča o eventualnim transferima, ali zasad ništa konkretno. U ovom trenutačnom sastavu nam ne treba nitko, ako netko ne ode imamo pokrivena sve mjesta, raspolažemo s 22 nogometaša – dodaje strateg Plavih. Željezničar je prvi dio sezone završio na prvom mjestu ljestvice premijer lige BiH. – Nismo bili baš nešto specijalno dobri, osjećam da smo bili malo pod ručnom, nadamo se da ćemo u drugom dijelu dodati gas, raspored nam je teoretski naklonjeniji, ali ni to ne znači ništa ukoliko nismo na pravoj razini – zaključio je Osim. Željezničar je inače jučer odigrao svoje prvi pripremni susret protiv Veleža u kojem su slavili 2:1. Strijelci za Želju su bili Obućina i Hodžić, a za Velež Merzić.

Z. Grizelj, M.Knezović / Večernji List

 

Odgovori