Ivan Dodig: Ime suparnika je nevažno ako odigrate loš meč

Na terenima Roland Garrosa u Parizu danas počinje Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, uz Wimbledon najprestižniji teniski turnir na svijetu i neslužbeno prvenstvo svijeta na zemlji. Uzima se da je to i najzahtjevniji turnir za tenisače zbog spore podloge i dugih mečeva.

Na njemu zato uspjevaju samo oni najspremniji i potpuno zdravi tenisači. A u tom segmentu naši predstavnici u muškom dijelu turnira ne stoje baš najbolje. Marin Čilić i Ivo Karlović zbog ozljeda su preskočili Svjetski kup u Dűsseldorfu, pa i sami teško mogu procijeniti koliko su spremni za turnir.

Ivan Dodig igrao je u Düsseldorfu, možda i previše.

 

– Očekivao sam malo manje mečeva, ali na žalost Marin i Ivo su se ozlijedili, tako da je bilo teško očekivati nešto veliko. Zovko i ja teško da smo mogli više iako smo trebali pobijediti ruski par i ostvariti ukupnu pobjedu protiv Rusa – kaže Dodig, kojega u prvom kolu Roland Garrosa očekuje dvoboj s Nizozemcem Robinom Haaseom, 39. tenisačem svijeta, s kojim se Međugorčanin dosad nije sastajao –

– Mogao sam dobiti i težeg suparnika, ali i lakšeg, no na kraju je uvijek isto: odigrate li dobro, imate šansi, ako ne – nemate – kaže Ivan za Večernji List.

Čiliću i Karloviću ždrijeb je u prvom kolu podario relativno lake suparnike, kvalifikante: Marin igra s 30-godišnjim Španjolcem Danielom Munozom de la Navom, koji je 130. na ATP listi, ali, oprez, to mu je i najbolji plasman u karijeri, a Karlović s 26-godišnjim Argentincem Eduardom Schwankom, 191. tenisačem svijeta.

 

brotnjo.info

 

Odgovori