Ivan Dodig: Kad smo skupa, od sinova se ne odvajam ni noću ni danju

Posljednje tri godine života hrvatskog tenisača Ivana Dodiga nalik su bajci. Sve što je 31-godišnjak poželio, to je i ostvario. U njegovu obiteljskom domu u Međugorju još se prepričavaju dojmovi o nedavnom meču u kojem je uz Marina Čilića osigurao Hrvatskoj plasman u finalu Davisova kupa. Veliko uzbuđenje vlada i zbog prinove u obitelji. Naime, početkom travnja Ivanova supruga Maja rodila je njihovo drugo dijete, sinčića Josipa koji je već najbolji prijatelj dvije godine starijem Petru.

 

Odgoj djece najteži je posao

– Petar i Josip prilično nalikuju jedan drugome, ali karakterno su različiti. Petar je dijete željno akcije, što je i normalno za njegovu dob, dok je Josip puno mirniji. Barem za sada – govori otac i priznaje da je veliki izazov u današnje vrijeme djecu izvesti na pravi put. Ali vjeruje, baš kao i njegova supruga, da će uspjeti odgovoriti na sve izazove roditeljstva.

– Istina je da je u današnje vrijeme možda i najteži posao odgoj djece. No dijete samo treba usmjeravati na pravi put i nema bojazni od nečeg negativnog – ističe Ivan i dodaje da će sinove podržati, kao što su njegovi roditelji podržali njega, ako se odluče profesionalno baviti sportom.

– Nisam pobornik prisiljavanja djece na nešto. Budu li imali želju baviti se sportom, sigurno ću ih podržati. Nije bit u tome što bih ja želio, nego što će oni htjeti i voljeti. Tako razmišlja i moja supruga – priznaje sportaš koji ne krije da sve teže podnosi čestu odvojenost od obitelji.

– Nije nimalo lako, pogotovo jer djeca rastu. Želio bih provoditi što više vremena s njima. Zato sam, kad sam kod kuće, s njima i dan i noć – iskren je tenisač koji će 16. studenoga sa suprugom Majom proslaviti treću godišnjicu braka. – Kad je o nama riječ, ljubav je glavni pokretač svega, a onda razumijevanje, razgovor i dogovor o svemu – bez zadrške govori i dodaje da je sretan jer će ga obitelj iz prvih redova bodriti od 25. do 27. studenoga, kada će se igrati finalni dvoboj Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Argentine.

Uzorak Slike

– Prisutnost obitelji puno mi znači. Opušteniji sam, sretniji i ispunjeniji kada smo zajedno. A kad je riječ o mojoj supruzi… Jednostavno volim sve kod nje. Najviše cijenim to što je uvijek uz mene i što mi je bezuvjetna podrška u svemu – govori Ivan koji se već uvelike priprema za veliki sportski događaj.

– Ulazak u finale Davisova kupa veliki je sportski, a posebno teniski uspjeh koji će se pamtiti, baš kao i legendarna 2005. Prije 11 godina osvojili smo Davisov kup i slavili uspjeh naših igrača. Ponovno smo u finalu i iskreno se nadam da možemo ispisati još jednu stranicu hrvatskog sporta – kaže ne krijući oduševljenje što će se finale igrati upravo u Zagrebu.

– Iskreno se nadam da će dvorana biti prepuna navijača jer to nama igračima daje dodatni motiv da damo sve od sebe – ističe član hrvatske teniske reprezentacije u Davisovu kupu koji se, kad ne trenira, opušta igrajući stolni tenis ili PlayStation. U slobodno vrijeme razmišlja i o danima kada se više ne bude profesionalno bavio tenisom.

– Teško je reći dokad traje karijera tenisača. Svi smo različiti. Ivo Karlović u vrhunskoj je formi u 38., a s druge strane Mario Ančić prekinuo je karijeru u 26. godini zbog zdravstvenih razloga. Važno je slušati svoje tijelo. Nakon karijere sigurno ću ostati u sportu, vjerojatno u tenisu – zaključio je Ivan.

Večernji List

 

Odgovori