Ivan Dodig ostao bez iznenađenja protiv Ernestsa Gulbisa

Ivan Dodig nakon odličnih predstava prošlog tjedna u Torontu nije uspio prirediti iznenađenje i slaviti protiv favoriziranog devetog nositelja Ernestsa Gulbisa.

Vrlo brzo Latvijac je oduzeo Dodigu servis i poveo 5:2. Na svom početnom udarcu ima Gulbis i prvu set loptu, međutim borbeni Dodig ne dopušta da Latvijac uzme set i vraća zaostatak. Gem prije prije trinaeste ima Gulbis još dvije set lopte, ovaj puta na Dodigovu servisu, ali ih ne koristi. U tie-breaku Latvijac dolazi do još dvije prilike za set, Dodig i to spašava, dolazi do svoje prve koju ne iskorištava, dok Gulbis svoju šestu pretvara u set.

Poslije gubitka prvog seta Dodig se nije uspio psihički oporaviti i odmah je ponudio Gulbisu priliku za break koju je ovaj i iskoristio. Odmah potom imao je Hrvat priliku da vrati izgubljeno, no Latvijac je sačuvao prednost. Ipak, u osmom gemu drugog seta hrvatski se tenisač vratito u meč, spasio je kasnije još dvije break prilike, poveo 5:4 i imao 0:30 na Latvijčevu servisu, ali kao i u prvom setu otišlo se u novi tie-break kojeg neobranjivim servisom Gulbis ponovno riješava u svoju korist.

Nije Međugorac briljirao na servisu, iako je ostvario sedam as servisa, jedan manje od Gulbisa, međutim boljeg rezultata koštala ga je lošija realizacija prvog servisa od 63%. Ostala je tako Dodigu još borba u konkurenciji parova sa svojim partnerom Marcelom Melom.

 

Odgovori