Ivan Dodig preko Verdasca u pet setova do 2. kola US Opena!

Ivan Dodig pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca, 30. tenisača svijeta. Dodig je tako vratio Španjolcu milo za drago, za poraz u njihovu jedinom međusobnom dvoboju. U drugom kolu igrat će protiv Rusa Nikolaja Davidenka, koji je sa 6:3, 4:6, 1:6, 7:5, 6:0 pobijedio Amerikanca Rhynea Williamsa. Ako Dodig prođe i njega, ide na Rafaela Nadala koji je u prvom kolu sa 6:4, 6:2, 6:2 pobijedio još jednog Amerikanca Ryana Harrisona.

Uz petero hrvatskih tenisača koji će na US Openu nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, s jednako toliko predstavnika bit ćemo zastupljeni i u konkurenciji parova. Ive Karlovića i Ajle Tomljanović tu neće biti, ali na njihova mjesta dolaze Darija Jurak i Petra Martić, kojih nema u singlu.

 

Dodig će nastupiti sa svojim stalnim partnerom Brazilcem Melom i oni će biti deseti nositelji. Partnerica Donne Vekić bit će Čehinja Pliškova, Mirjana Lučić-Baroni ostaje s Jelenom Janković, Jurak će igrati s Grandin (JAR) a Martić s Njemicom Petković.

Iako im nisu uračunati bodovi za Futurese osvojene prošli tjedan, Borna Ćorić i Kristijan Mesaroš ostvarili su veliki napredak na ATP listi već zbog uspjeha od tjedan prije. Šesnaestogodišnji Ćorić skočio je za čak 149 mjesta i prvi put je u Top 600 (upravo je 600.), što znači da je od početka godine napredovao za čak 707 pozicija. Sjajan učinak igrača koji će na US Openu odigrati svoj posljednji juniorski turnir. Mesaroš (25) pomaknuo se za 44 mjesta i sada je 284. tenisač svijeta.

Među hrvatskim tenisačicama i dalje je najbolja Vekić, koja je ostala na 65. mjestu WTA liste.

Anton Filić / Večernji list

 

Odgovori