Ivan Dodig u 2. kolu Grand Slama

Ivan Dodig bio je uspješan na početku svojeg ovogodišnjeg puta u Roland Garrosu, na turniru na kojemu do sada nije znao za pobjedu u glavnom ždrijebu. Dodig se prvi put probio u drugo kolo na pariškoj crvenoj zemlji sa startnih 6:4, 5:7, 7:5, 2:6 i 6:3 protiv 33-godišnjeg Rusa Mihaila Južnog, kojega je nadjačao u četiri sata i 19 minuta dugom dvoboju.

Ivan je proslavio svoju prvu pobjedu nad iskusnim ruskim igračem, koji je potkraj siječnja 2008. bio osmi, a danas je 78. na svijetu. Uoči susreta na ovogodišnjoj početnoj prepreci na pariškoj zemlji, Južni je vodio s 2-0 u njihovu međusobnom omjeru.

 

Hrvatski adut mogao je proći i nešto lakše s obzirom na to da je vodio s 2-1 u setovima i imao rani ‘break’ prednosti u četvrtoj dionici, 2:1 sa servisom, ali u nastavku četvrtog seta više nije uzeo ni gem. Ipak, poslije razočaranja u tom dijelu meča, Ivan se podignuo u petom setu, u kojemu je dovršio posao s dva ‘breaka’ i četiri uzastopna osvojena gema, s početkom niza na servisu pri zaostatku od 3:2.

Uoči ovogodišnjeg dolaska u Pariz, Dodig je imao 0-5 u glavnom ždrijebu Roland Garrosa, a nakon prve pobjede, na idućoj prepreci čeka ga još jedan iskusni suparnik, 32-godišnji Španjolac Fernando Verdasco (52.). Ljevoruki španjolski adut prošao je prvo kolo sa 7:5, 6:4 i 7:5 protiv 33. nositelja, Amerikanca Stevea Johnsona.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:

Dodig (Hrvatska) – Južni (Rusija) 6:4, 5:7, 7:5, 2:6, 6:3

 

Odgovori