Ivan Niko Prusina i Josip Planinić prvaci Hrvatske u karateu

Ivan Niko Prusina (Karate klub Hercegovina) i Josip Planinić (Karate klub Brotnjo) osvojili su naslove prvaka na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije koje je proteklog vikenda održano u Čavlima kod Rijeke. Prusina je zlatnu medalju i naslov državnog prvaka osvojio u kategoriji učenika do 38 kilograma, i to u konkurenciji 24 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Ivan Niko Prusina na putu do najsjajnijeg odličja slavio je u četiri meča, a osvajanje zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske Prusinu je svrstalo među reprezentativce koji će nastupiti na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Najsjajnije odličje na Prvenstvu Hrvatske u Čavlima u kategoriji učenika preko 46 kilograma osvojio je Josip Planinić koji će također zahvaljujući ovom uspjehu nastupiti na Balkanskom prvenstvu. Dobitnik nagrade za sportsku nadu na nedavnom proglašenju najuspješnijih sportaša općine Čitluk u protekloj godini, naslov državnog prvaka osvojio je bez izgubljenog poena u pet mečeva pa je njegov nastup na Prvenstvu Hrvatske u klubu ocjenjen kao izniman.

 

Zahvaljujući fantastičnim nastupima na Prvenstvu Hrvatske mladi broćanski karataši nastupit će i na Balkanskom prvenstvu koje će se u svibnju održati u Beogradu, a zanimljivo je da oba karataša pohađaju 6. c razred Osnovne škole fra DidakaBuntića iz Čitluka, ali i da su obojica vrsni mladi glazbenici.

 

 

Odgovori