Ivica Zubac za povijest, nakon nastupa za Lakerse upisao double-double u D-League

Ivica Zubac postao je tek deseti igrač u NBA povijesti koji je u istom danu igrao i u NBA ligi i u razvojnoj ligi. Nakon susreta Lakersa i Clippersa popularni Zu odigrao je sjajnu utakmicu za Los Angeles D-Fenderse…

Horok Ivice Zupca već je postao njegov zaštitni znak. Upravo je “udicom” ubacio dva poena u dvoboju Lakersa i ljutih gradskih rivala Clippersa, a zatim je brže-bolje spakirao stvari i požurio na dvoboj D-Fendersa i Canton Chargea u kojem su D-Fendersi u produžetku slavili 122:118 nakon što su u jednom trenutku gubili 22 poena razlike.

 

“Samo želim otići doma i spavati, bio je ovo vrlo dug dan za mene, ali da je lagano svi bi to radili. Teško je, moram raditi što traže od mene. Ranije tijekom tjedna rekli su mi da se pripremim iako je teško pripremiti se za ovakav dan. Probudio sam se u 7.30 i nisam uhvatio sna od tada”, izjavio je Zubac nakon pobjede D-Fendersa.

Tijekom razgovora novinar je prokomentirao horok protiv Clippersa uz komentar da bi pomoćni trener Lakersa s kojim radi na usavršavanju tog šuta, Bill Bertka, bio ponosan: “Sigurno je negdje gledao utakmicu i vrištao najglasnije što može. Čak i kad na treningu pogodim horok on vrišti, svi ga čuju. Svaki put kad urla pomislim da će dobiti moždani udar”, našalio se Zubac.

“Mislim da je ovo bila moja najbolja utakmica u dresu D-Fendersa, pogotovo obrambeno, trudit ću se ovako igrati svaku večer”, zaključio je Zubac. U pobjedu D-Fendersa ugradio je double-double učinak, na parketu je proveo 32 minute i za to vrijeme upisao 20 poena (4/4 za 1, 8/10 za 2), deset skokova, asistenciju i blokadu.

 

Odgovori