Izbornik Červar objavio širi popis igrača za kvalifikacijske susrete – Marin Šego među kandidatima

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore. Hrvatska će prvo ugostiti Crnogorce u osječkoj dvorani Gradski vrt 9. lipnja u 20 sati. Uzvrat se igra 14. lipnja u Podgorici s početkom u 20 sati. Reprezentacija se okuplja 4. lipnja u Zagrebu nakon čega će krenuti put Osijeka.

Ulaznice za utakmicu u Osijeku su u prodaji putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 70 i 100kn. Sav prihod od prodaje bit će doniran za razvoj rukometa u Slavoniji.

Izbornik Lino Červar za početak je istaknuo što je pred reprezentacijom nakon Europskog prvenstva koje se od 12. do 28. siječnja održavalo u Hrvatskoj: ”Nakon Europskog prvenstva i nakon prve dvije utakmice u Švedskoj dolazi ono važno, a to su tri zadatka. Prvi zadatak su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., a protivnik nam je Crna Gora. Drugi zadatak su nam Mediteranske igre u Španjolskoj, dok nas u listopadu čekaju kvalifikacije za EHF EURO 2020. ”

Plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. Hrvatska traži preko Crne Gore, a utakmica je na rasporedu 9. lipnja u Osijeku. Izbornik Červar je sretan s time što reprezentacija napokon dolazi u Slavoniju: ”Imamo prvu utakmicu kod kuće, u Osijeku 9. lipnja i drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom.”

”Crna Gora nije lak protivnik. Bit će to teška i zahtjevna utakmica iako se možda netko neće složiti. Uzvrat je u Crnoj Gori i dolaskom trenera Dragana Đukića Crna Gora se dosta pojačala te neovisno o plasmanu na europskoj smotri, pokazali su dobru igru. Dokazali su da su neugodan protivnik s dobrim pojedincima. Kod kuće su pobjeđivali, Švedsku, Njemačku i Rusiju te stoga moramo biti oprezni u uzvratu. Moramo ozbiljno i motivirano pristupiti utakmicama ako želimo ići na Svjetsko prvenstvo. Nekoliko pojedinaca im igra u prestižnim utakmicama u Europi”, bile su riječi hrvatskog stratega o nadolazećem protivniku s kojim će snage odmjeriti i 14. lipnja u Crnoj Gori u uzvratnom susretu.

Za kraj dijela o kvalifikacijama, Červar je istaknuo kako je najbitnije da svi igrači budu zdravi te da će konačan popis 18 igrača koji će konkurirati za kvalifikacijske utakmice objaviti krajem mjeseca: ”U Osijeku moramo voditi brigu da nam igrači budu zdravi i da dođu svi oni koji će biti pozvani. Još predstoji Final Four u Kölnu. Imamo rok do kraja mjeseca za izabrati. Dali smo popis 30, zatim ide 28 pa 18 za pripreme. Imamo širi spisak kako bismo imali bazu zbog, ne daj, Bože, većih ozljeda.”

Izbornik Lino Červar na ovu akciju pozvao je sljedeće igrače:
1. Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen
2. Marin Šego – MOL-Pick Szeged
3. Mate Šunjić – CSM Bucuresti
4. Matej Ašanin – Sporting CP
5. Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
6. Lovro Mihić – SPR Wisla Plock
7. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
8. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
9. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
10. Josip Ereš – RK PPD Zagreb
11. Marino Marić – MT Melsungen
12. Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen
13. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
14. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
15. Marin Šipić – RK Nexe
16. Marko Mamić – PGE Vive Kielce
17. Damir Bičanić – RK PPD Zagreb
18. Halil Jaganjac – RK Metalurg
19. Ivan Slišković – RK Celje Pivovarna Laško
20. Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
21. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
22. Luka Cindrić – RK Vardar
23. Domagoj Pavlović – RK PPD Zagreb
24. Igor Karačić – RK Vardar
25. Lovro Jotić – Aalborg Handbold
26. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
27. Jakov Vranković – Grundfos Tatabanya KC
28. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged
29. Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
30. Alen Blažević – MOL-Pick Szeged

Stručni stožer čine izbornik Lino Červar, trener Davor Dominiković, trener vratara Mirko Bašić, kondicijski trener Igor Blažinčić, fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, liječnici Krešimir Rotim i Tomislav Kukin, glasnogovornik Ivica Maraš, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić, direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori, tehniko Zdravko Mirilović i snimatelj Zoran Ćulk.

”Zatvara se knjiga sa zlatnim olimpijcima s odlaskom Vorija u igračku mirovinu. Oni su napravili nešto što nikada netko nije napravio. Kao zadnji u Europi su u godinu i pol postali svjetski i olimpijski pobjednici. Trebamo raditi više na proizvodnji mladih igrača. Zato je vrlo bitno da imamo svoju dvoranu u kojoj ćemo cijeli dan raditi na razvoju. Moramo dati mladima priliku da igraju, a to ćemo pokazati i na Mediteranskim igrama u Španjolskoj, na koje ćemo povesti mnogo mladih igrača kako bi se kroz utakmice razvijali. Imamo četiri mlade generacije, počevši s 1996. koji su zadnje igrali prošlo ljeto u Alžiru, a pred nama su 1998., 2000. i 2002. Moramo iz tih generacija izvući više pravih igrača”, prokomentirao je mlađe generacije izbornik Červar i sve ono što čeka Hrvatsku u budućnosti s obzirom na smjenu generacija.

Bivši kapetan reprezentacije, a sada direktor, Igor Vori, kazao je poneke tehničke detalje oko priprema i utakmica te istaknuo kako prihod od ulaznica ide za razvoj rukometa u Slavoniji: ”Okupljanje je 4. lipnja u 12 sati u Panorami, otkuda nakon ručka krećemo za Osijek. U subotu 9. lipnja u 20 sati je utakmica u Osijeku protiv Crne Gore. Po povratku, 10. lipnja idemo za Ivanić i 12. lipnja putujemo za Crnu Goru. U četvrtak 14. lipnja je susret u 20 sati. Sav prihod od ulaznica u Osijeku uložit će se za razvoj rukometa u Slavoniji, što je još jedna lijepa gesta HRS-a. I nadam se da ćemo uspjeti napuniti dvoranu kako bismo pomogli rukomet, ali i kako bismo imali potporu u kvalificiranju na Svjetsko Prvenstvo.”

Odgovori