Južni pokazao autoritet branitelja naslova, Dodig bez prilike za iznenađenje

Ivan Dodig nije napravio treći korak u singlu na PBZ Zagreb Indoorsu. U četvrtfinalnom susretu posljednja dva pobjednika turnira, drugi hrvatski reket izgubio je od branitelja naslova i trećeg nositelja Mihaila Južnog, koji mu je prepustio svega pet gemova…

Mihail Južni, vlasnik titule na zagrebačkom Indoorsu iz prošle godine, napravio je novi korak prema ponavljanju tog rezultata uvjerljivim prolazom u četvrtfinalnom ogledu s Ivanom Dodigom, jednim od preostale dvojice hrvatskih aduta u singlu. Trećepostavljeni Rus nadjačao je Dodiga sa 6:3 i 6:2, za samo sat i pet minuta, spriječivši mogućnost hrvatskog sudara u subotnjem polufinalu.

 

Da je Dodig prošao, postojala bi šansa da se u borbi za finale sretne s Marinom Čilićem, koji je također u gornjoj polovici ždrijeba, a u četvrtfinalu ga čeka Blaž Kavčič. No, 28-godišnji Međugorac nije mogao ozbiljnije zaprijetiti raspoloženom Južnom i ostao je tri koraka daleko od ponavljanja zagrebačkog naslova iz pretprošle godine.

Poslije početnog “uštimavanja”, Južni je pokazao zbog čega je lani otišao do kraja u Zagrebu, pogotovo bekhend, kojim je držao Ivana u podređenom položaju u većini izmjena. U situacijama kada je mogao napasti, hrvatski adut je to i radio, ali Rus je igrao dovoljno kvalitetno da tih šansi nije bilo puno.

Rus je prošao u polufinale s po dva breaka u svakom setu. U prvoj dionici to je učinio u drugom dijelu, a u drugoj na početku seta, bez popuštanja do kraja meča. Nije se moglo puno nego skinuti kapu branitelju naslova zbog onoga što je odigrao.

 

hrsport.net

 

Odgovori