Čilić: “Osjećam se puno bolje iz igre, bio sam puno češće na mreži i unutar terena”

Zadovoljan igrom u najvećem dijelu meča, Marin Čilić osvrnuo se na proboj u svoje treće polufinale PBZ Zagreb Indoorsa, ovog puta uz četvrtfinalnu pobjedu nad Slovencem Blažom Kavčičem u posljednjem meču petka. Čilić je najavio i ono što slijedi. S obzirom kako Mihail Južni igra u Zagrebu, polufinalni izazov bit će vrlo velik, ali vodeći hrvatski tenisač vjeruje da će pobjeda biti njegova…

S pravim problemima tek u završnici meča, kada je postojala mogućnost da će se ući u treći set, Marin Čilić prošao je i drugu ovogodišnju prepreku na dvoranskom ATP turniru u zagrebačkom Domu sportova.

Čilić je napravio još jedan korak prema svojem trećem naslovu u glavnom hrvatskom gradu, nakon onih iz 2009. i ’10. godine, a poslije meča bio je uglavnom zadovoljan nastupom protiv Blaža Kavčiča.

“Do 5:0 izgledalo je stvarno odlično i dobro sam se osjećao na terenu”, opisao je prvopostavljeni hrvatski adut kako je vidio vlastitu igru: “U drugom setu je on počeo boje servirati, što mi je počelo stvarati dodatne probleme na njegovom servisu.”

“U odnosu na jučer za nijansu sam slabije servirao. U drugom setu mi je uspio oduzeti servis, malo se zakompliciralo ali uspio sam to okrenuti bez ulaska u dramu trećeg seta”, dodao je Čilić.

“Iz igre se osjećam puno bolje. Bio sam puno češće na mreži i unutar terena, pogotvo u prvom dijelu meča. siguran sam da mi ovakva igra može puno toga donijeti”, nastavio je prvi hrvatski reket: “Nije jednostavno igrati onako agresivno i pokušati iskorištavati svaku šansu. U drugom setu sam pokušao igrati slično, ali situacija dovede do takvih poena da ne mogu igrati riskantno. Napravio sam polukorak natrag što je njemu omogućilo da vrati dosta loptica natrag.”

U polufinalu slijedi Mihail Južni, protiv kojega Čilić ima zaostatak od 5-3 u međusobnom omjeru, ali dobio je njihova posljednja dva dvoboja “Ovdje podloga odgovara Južnom jer lopta ne odskače previsoko. On voli igrati u dvorani što je pokazao i prošle godine”, najavio je Marin taj meč: “Mislim da sam i ja u neku ruku imao s Južnim problema u prva tri, četri susreta. Kad igra u dobroj formi može dobiti svakoga.”

“Bit će to definitivno težak meč, ali u zadnja dva-tri puta s njim imam dobre rezultate”, zaključio je Čilić.

Nakon što za njega nije završilo kako se nadao, Slovenac Blaž Kavčič pohvalio je igru vodećeg hrvatskog tenisača. “Marin je prvi set igrao bez greške, nije mi dao da odigram išta. Počeo sam lošije, moje lopte nisu bile čvrste i dao sam mu priliku da dobro igra”, opisao je Kavčič.

“Na sredini drugog seta se počelo igrati jače i brže. Zbog moje promjene igre on je počeo griješiti”, dodao je slovenski tenisač: “Imao sam svoje šanse u tie-breaku, ali ih nisam iskoristio.”

“Ne mogu reći da sam da sam napravio neke velike greške na kraju meča. Mislim da sam odigrao jako dobar meč, a Marin je na kraju bio bolji”, zaključio je Kavčič: “Ako će igrati kako je igrao na početku, mislim da nije upitno tko će osvojiti naslov.”

 

hrsport.net

 

Odgovori