Kako do polufinala? Revanšom! Subota bi mogla biti ključna

Hrvatska rukometna reprezentacija sa savršenim skorom 3-0 putuje u Beč na drugi dio Europskog prvenstva, gdje će odigrati još četiri utakmice.

Uz nas, u austrijsku prijestolnicu i oglede u Wiener Stadthalleu putuje i Bjelorusija, a Hrvatska prenosi dva boda osvojena u ogledu protiv te reprezentacije.PlayUnmuteLoaded: 28.19%Remaining Time -0:58FullscreenPodijeli

Poznata su još dva sudionika te skupine koja stižu iz Trondheima, Španjolci (koji su također ostvarili sve tri pobjede) i Nijemci, koji su u ponedjeljak jedva pobijedili Latviju (28-27).

Satnica za drugi krug još nije poznata, no poznati su dani odigravanja: četvrtak, subota, ponedjeljak i srijeda. Hrvatska će prvo zaigrati protiv pobjednika skupine B, a tko će to biti, bit će poznato nakon posljednjeg kola u utorak.

Sudomaćin Austrija zasad se čini izglednim za to mjesto jer ima dvije pobjede iz ogleda protiv Češke i Ukrajine, no u slučaju njihova poraza od Sjeverne Makedonije i pobjede Češke nad Ukrajinom zatvorio bi se krug od tri momčadi u kojemu bi odlučivala gol-razlika.

Uzmemo li u obzir da se radi o vjerojatno najslabijoj skupini na Euru, Hrvatska ne bi trebala imati prevelikih problema ni s jednom od te tri reprezentacije. A onda bi u subotu trebala biti ključna borba za polufinale protiv Njemačke.

Odgovori