Košarkaši Brotnja započeli s pripremama za Ligu Herceg-Bosne

Košarkaši Brotnja pod vodstvom trenera Josipa Dugandžića započeli su pripreme za nadolazeću sezonu Lige Herceg-Bosne. Igrači su počeli trenirati u četvrtak 11. listopada, a prva prvenstvena utakmica košarkaše Brotnja očekuje već u nedjelju 21. listopada, kada će u Gradskoj športskoj dvorani gostovati momčad Livna. Utakmica prvog kola na rasporedu je u 18.00 sati.

Ekipa koja je na raspolaganju treneru Dugandžiću i njegovim pomoćnicima Franji Buliću i Ivanu Buntiću svojevrstan je spoj iskustva i mladosti koji nije opterećen nikakvim rezultatskim imperativom. Uz iskusnije igrače kao što su Domagoj Pinjuh, Nikola Lesko, Mario Planinić i Dejan Marković, koji su i lani imali zapaženu minutažu za Brotnjo u Prvoj ligi BiH, tu su i Mario Barbarić, Ivan Marković i Mario Prskalo, dok će ostatak rostera Brotnjo morati popuniti iz kadetskog pogona.

 

U sezoni bez rezultatskog imperativa posebna pažnja biti će posvećena razvoju mladih igrača, no čitlučkim košarkašima na ruku zasigurno ne ide ovako kasno započinjanje priprema. U Čitluku su dugo iščekivali rasplet apsurdne situacije oko popunjavanja broja sudionika Prve lige BiH, koja se ponavlja iz godine u godinu, a u kojoj je posljednji vlak zbog odustajanja Hercegovca iz Bileće ove godine uhvatio mostarski Zrinjski.

Mnoge stvari vezane za HKK Brotnjo trebale bi biti jasnije nakon Skupštine kluba i izbora nove Uprave.

 

citluk.ba

 

Odgovori