Košarkašice ŽKK Zrinjski 2010 pobjednice memorijalnog turnira u spomen na Tomu Krasića

Danas je u Čitluku održan sedmi po redu međunarodni memorijalni turnir za djevojčice „Tomo Krasić“. Organizator ovog memorijalnog turnira je Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo ’94, a cjelokupna situacija vezana za pandemiju koronavirusa otežala je čitlučkom klubu posao oko organizacije.

Unatoč svemu na ovogodišnjem turniru nastupili su: ŽKK Play Off Sarajevo, ŽKK Jedinstvo Tuzla, ŽKK Zrinjski 2010 Mostar i ŽHKK Brotnjo ’94.

Turnir je započeo minutom šutnje i odavanjem počasti pokojnom Tomi Krasiću, sportskom direktoru ŽHKK Brotnjo ’94, sportskom djelatniku i zaljubljeniku u sport koji ima velike zasluge za razvoj broćanskog sporta. Nakon odavanja počasti, u prvoj utakmici turnira košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94 svladale je ŽKK Play Off Sarajevo i plasirale su u finale, dok je ŽKK Zrinjski 2010 plasman u finale izborio pobjedom nad ŽKK Jedinstvo Tuzla.

Poražene ekipe odigrale su utakmicu za treće mjesto u kojoj je ŽKK Play Off Sarajevo pobijedio ŽKK Jedinstvo Tuzla rezultatom 58:45, a turnir je završen uzbudljivim finalem. Finale sedmog memorijalnog turnira Tomo Krasić imalo je iste sudionike kao i prošle godine, no za razliku od prošlogodišnjeg u današnjem finalu uspješnije su bile košarkašice ŽKK Zrinjski 2010 koje su pobijedile ŽHKK Brotnjo ’94 rezultatom 43:36.

Uz osvojeno prvo mjesto košarkašice iz Mostara osvojile su i obje individualne nagrade. Katarina Mihalj izabrana je za najkorisniju igračicu, a Katia Bakalar bila je najbolji strijelac memorijala. Nagrade za najkorisniju igračicu, najboljeg strijelca te pehar i medalje za ostvareni plasman dodijelili su Damir Jerkić, trener ŽHKK Brotnjo ’94, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome Krasića.

– Ponosni smo na činjenicu da smo sedmu godinu zaredom uspješno organizirali turnir koji nosi ime našeg pokojnog prijatelja Tome Krasića. Zbog aktualne situacije vezane za pandemiju koronavirusa naši sportski prijatelji iz susjednih zemalja su bili spriječeni da nazoče ovogodišnjem turniru. Zahvaljujemo se prijateljskim ekipama iz Sarajeva, Tuzle i Mostara na sudjelovanju i radujemo se našim novim susretima. Posebnu zahvalu upućujem obitelji pokojnog Tome, supruzi Mirjani te kćerkama Karli, Vilmi i Ivoni  – rekao nam je Ivo Bevanda, predsjednik Ženskog hercegovačkog kluba Brotnjo 94″ Čitluk i predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodnog memorijalnog turnira za djevojčice “Tomo Krasić”, nakon završetka turnira.

Odgovori