„Kvintal vina“ pobjednik turnira u uličnoj košarci

Momčad „Kvintal vina” (Mladen Primorac, Ante Prce, Marin Pehar i Igor Paponja) pobjednik je turnira u uličnoj košarci „Čitluk Streetball Challenge”. Ekipa sastavljena od domaćih igrača u finalu je bila bolja od ekipe „Gogs”, a za poražene u finalu nastupili su igrači iz Širokog Brijega. Čitlučani su na kraju slavili 14:10 i osvojili ovogodišnji turnir u uličnoj košarci.

Na turniru koji je započeo u nedjelju nastupile su ukupno 22 ekipe. Ekipe su podijeljene u četiri skupine iz kojih su dvije prvoplasirane izborile plasman u četvrtfinale nakon odigravanja utakmica u skupini. Uz domaće igrače iz čitlučke općine na turniru su sudjelovali igrači iz Mostara, Posušja, Širokog Brijega, Čapljine, Rame, Gruda i Imotskog a zbog brojnosti natjecatelja završnica turnira održana je iza ponoći. „Čitluk Streetball Challenge” nije imao dobno ograničenje pa su na turniru nastupile i ekipe sastavljene od jako mladih igrača, ali i veterani među kojima je najstariji bio 55-godišnji bivši igrač Brotnja Slavo Lasić iz VKK Mostar.

 

Nakon što je odigran dio turnira po skupinama plasman u polufinale izborile su ekipe WWin, Gogs, Restoran Brotnjo i Kvintal vina, a boljim nastupima u polufinalnim ogledima finale turnira izborile su ekipe Kvintal vina i Gogs. Kvintal vina je s 13:1 u polufinalu svladao Restoran Brotnjo, dok je WWin u polufinalu poražen od ekipe Gogs 1:6. Kvintal vina u finalu turnira je slavio 14:10 i osvojio prvu nagradu turnira, pehar i medalje.

U utakmici za treće mjesto ekipa Restoran Brotnjo pobijedila je ekipu WWin 11:3, a najuspješnijim u zakucavanjima pokazao se Dominik Turudić, dok je Ivan Nikolić pobijedio u šutiranju trica.

Organizatori turnira, Mate Šaravanja, Dario Kordić i Igor Paponja, za četiri najuspješnije ekipe osigurali su vrijedne nagrade, kao i za pobjednike u natjecanjima u šutiranju trica i u zakucavanjima.

 

Odgovori