Limači HNK Brotnjo Čitluk osvojili drugo mjesto u Pločama

Tijekom proteklog vikenda u Pločama je odigran 4. Međunarodni turnir u nogometu za mlađe uzraste koji se odigrava povodom Dana grada. Organizatori turnira bili su NK Jadran Luka Ploče i Grad Ploče, a na dvodnevnom turniru nastupile su 44 ekipe podijeljene u tri uzrasne kategorije.

U kategoriji U-11 natjecalo se 17 ekipa, među kojima je bila i ekipa HNK Brotnjo – Čitluk. Mladi nogometaši Brotnja natjecanje na turniru započeli su u skupini B, u kojoj su svladali Neretvanac 1:0 i odigrali neriješeno bez pogodaka protiv splitskog Adriatica i Vrapča I.

Natjecanje u skupini Brotnjo je završilo kao drugoplasirana ekipa pa su Brotnjaci u četvrtfinalu turnira igrali protiv prve ekipe Vrapča. Regularni dio četvrtfinalne utakmice završio je bez pogodaka, nakon čega je Brotnjo slavilo poslije izvođenja jedanaesteraca rezultatom 3:2.

Za plasman u finale Brotnjo je pobijedilo Grude 1:0, a nakon pobjede u polufinalu Brotnjo je u finalu poraženo od Dječjeg nogometnog kluba Talent rezultatom 1:0.

Pogodak primljen u finalu jedini je pogodak koji je ekipa Brotnja tijekom cijelog turnira primila iz igre pa je Ivano Doko, vratar HNK Brotnjo Čitluk, proglašen za najboljeg vratara turnira, što je još jedno priznanje koje je uz osvojeno drugo mjesto pripalo nogometnom klubu iz Čitluka.

– Čestitam svojim igračima. Jako sam zadovoljan kako su odigrali turnir. Zahvaljujem se roditeljima na podršci s tribina, a nakon ovog turnira ćemo još više trenirati i raditi kako bi unaprijedili svoju igru i postali bolji – rekao je Tomislav Pavlović – Mićko, trener HNK Brotnjo.

U tri uzrasne kategorije na turniru u Pločama nastupile su ukupno 44 ekipe.

Odgovori