Hercegovina na penale izbacila Brotnjo iz Kupa

Malonogometni klub Hercegovina plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH u futsalu nakon što je večeras u Čitluku svladala MNK Brotnjo rezultatom 10:9.

Četrdeset minuta utakmice osmine finala Kupa završilo je 2:2, i to nakon što je David Barbarić dva puta dovodio gostujuću momčad u vodstvo, a Antonio Prusina dva puta pogađao mrežu Širokobriježana za izjednačenja.

 

Pobjednika zanimljive utakmice između dva hercegovačka malonogometna kluba tako su odlučivali penali, a u dramatičnoj završnici pobjedu MNK Hercegovina donio je vratar Andrijano Dujmović. Dujmović je četiri puta izlazio kao pobjednik u ogledu sa izvođačima Brotnja, dok su s druge strane Tomislav Bevanda i Josip Ivanković zaustavili tri pokušaja gostiju.

U prve tri serije šesteraca izvođači su bili sigurni. Za Hercegovinu su pogađali David Zovko, Mario Mikulić i Anđel Čolak, za Brotnjo su isto napravili Vinko Prusina, Domogoj Šimić i Marin Šunjić. Nakon toga jedan od najraspoloženijih igrača susreta, David Barbarić poslalo je loptu pored gola, dok je za Brotnjo siguran izvođač bio Ante Mušan.

Petu seriju pogotkom je otvorio Zvonimir Ćavar, nakon čega je Silvio Dujmović propustio priliku za potvrdu pobjede Brotnja. U sljedeće dvije serije raspucavanja pogotke su postizali Hrvoje Ćavar i Mile Zelenika (Hercegovina) te Tomislav Vučić i Antonio Prusina (Brotnjo).

Red da se okušaju kao izvođači došao je i na vratare, a zanimljivo je da su Andrijano Dujmović i Josip Ivanković međusobno obranili pokušaje sa šest metara i tako dodali još jedan zanimljiv detalj uzbudljivoj završnici koja se nastavila uspješnim pokušajima Davida Zovke i Vinka Prusine.

Vratar Ivanković obranio je pokušaj Maria Mikulića u desetoj seriji, kao i vratar Dujmović šesterac Domagoja Šimića. Anđel Čolak sačuvao je koncentraciju u nastavku raspucavanja, a pobjedu Hercegovini donio je vratar Dujmović obranivši udarac Marina Šunjića.

 

citluk.ba

Odgovori