Na „Ladies openu Brotnjo 2021.“ promoviran ženski nogomet

U organizaciji Ženskog nogometnog kluba Brotnjo jučer je u Čitluku održan 4. Ladies open Brotnjo. Na međunarodnom malonogometnom turniru nastupile su kadetkinje i seniorke iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a turnir je imao za cilj popularizaciju ženskog nogometa.

Kadetski dio turnira osvojila je momčad ŽNK Hajduk iz Splita. Splićanke su u finalu pobijedile ŽNK Brotnjo 3:0, dok je treće mjesto osvojila momčad ŽFK Respekt iz Sarajeva, a četvrto momčad ŽNK Vogošća.

Sa deset postignutih pogodaka najbolji strijelac kadetskog turnira bila je Paula Petković (ŽNK Hajduk – Split), najboljom vratarkom proglašena je Amina Ajanović (ŽNK Vogošća), a priznanje za najbolju igračicu turnira dodijeljeno je Janji Milićević (ŽNK Brotnjo).

Utakmicama za konačni poredak u obje starosne kategorije prethodilo je natjecanje po skupinama. Tijekom dana osam momčadi sudionica turnira odigralo je mnoštvo zanimljivih utakmica, no posebno atraktivno bilo je seniorsko finale između ŽNK Hajduk i ŽFK Breznica – Pljevlja.

Na kraju odlične finalne utakmice pobjedu je slavila momčad ŽFK Breznica. Nogometašice iz Crne Gore slavile su rezultatom 3:1, tako da je Hajduku pripalo drugo mjesto, dok je u nadmetanju za treće mjesto momčad ŽNK Brotnjo bila je bolja od ŽNK Vogošća.

Dres ŽFK Breznica nosi nekoliko reprezentativki Crne Gore, a jedna od njih je Anđela Tošković. Tošković je sa sedam postignutih pogodaka bila najbolji strijelac turnira, njezina klupska kolegica Ivana Čabarkapa izabrana je za najbolju vratarku, a za najbolju igračicu seniorskog turnira izabrana je Matea Granić iz splitskog Hajduka.

Međunarodni turnir u Čitluku bio je prilika mladim nogometašicama za stjecanje iskustva, što je nakon turnira i istaknuto.

– Ovo je za nas veliko iskustvo. Možemo biti zadovoljni, ipak smo osvojili drugo mjesto u kadetskom natjecanju. Djevojke dobro treniraju i danas su odigrale dobar turnir. Bože moj, možda nismo imali i malo sreće, ali Hajduk je bio danas bolji od nas, pobijedio nas je u finalu i ja im na tome čestitam – rekao je Leonardo Klemo, trener ŽNK Brotnjo.

Domaće nogometašice osvojile su drugo mjesto u kadetskom i treće mjesto u seniorskom dijelu turnira, a riječi hvale za organizatore imali su svi sudionici turnira.

– Prije svega velike zahvale organizatoru. Turnir je stvarno organiziran na zavidnom nivou. Ovdje nije važan rezultat, nego druženje koje smo danas imali i poticanje ženskog nogometa, zbog čega smo ustvari svi ovdje zajedno. Ovo je pobjeda za sve nas – prokomentirala je Tamara Benković, trenerica ŽNK Hajduk.

Osvrt na turnir dao je i trener crnogorske momčadi koja se natječe u Ligi prvaka.

– Na početku domaćinima čestitam na izvanrednoj organizaciji turnira. Pokazali su da su vrhunski domaćini i pravi prijatelji sa našim klubom. U finalu smo pobijedili Hajduk. Pokazali smo da nismo slučajno jedna od najboljih momčadi sa prostora Balkana u ženskom nogometu. Igramo u Ligi prvaka, a da igramo atraktivan i lijep nogomet pokazale su djevojke i ovdje večeras. Ovom prilikom želim mnogo sreće momčadi Hajduka koja je pokazala da je mlada i perspektivna – poručio je Miljan Aničić, trener FK Breznica.

U organizaciju turnira uloženo je mnogo truda, ali na kraju turnira organizatori nisu mogli sakriti zadovoljstvo.

– Četvrtu godinu zaredom organiziramo ovaj turnir. Dvije godine smo imali turnir na velikom terenu, a dvije godine futsal. Našli smo se nekako ovdje. Ovo je produžetak i nagrada djevojkama za dobar rad u sezoni. Ekipe koje smo okupili dovoljno govore o svemu ovome i koliko smo uložili truda u organizaciju. Tko god kaže da je lako organizirati turnir, neka pokuša. Jako smo zadovoljni svime što smo danas napravili. Ponosan sam na sve ono što ste vidjeli u dvorani, na druženje i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Nadam se da ćemo na isti način i mi gostovati u Splitu, Breznici … – rekao je Dane Bevanda, predsjednik ŽNK Brotnjo i dodao kako je zadovoljan rezultatima seniorske momčadi u prvom dijelu sezone te posebno naglasio da ŽNK Brtonjo ima jako mlad igrački kadar.

 

citluk.ba

Odgovori