Lino Červar objavio širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo

Nekih velikih iznenađenja na Červarovom popisu nema. Izbornik je na popis stavio uglavnom one za koje se i očekivalo da će tu biti, nema nekolicine igrača zbog ozljeda, prvenstvo Marka Mamića, Marina Marića i Domagoja Pavlovića dok je ostatak uglavnom tu. Ime višpe manje koje bi možda bilo u pričuvi, ali među igračima za koje se očekivalo da će nositi igru reprezentacije i skupljati minutažu, to je uglavnom to.

Hrvatska je dosta promijenila izgled u odnosu na prošlo Europsko prvenstvo kojem je bila domaćin, otpao je niz iskusnih igrača na koje smo navikli u reprezentativnom dresu, redom su se optostili od reprezentacije i u međuvremenu slagala se dosta promijenjena Hrvatska.

Očekivanja su nešto niža nego što je to bilo ranije pa tako Zoran Gobac ističe kako je cilj biti u prvih sedam. “Nismo bez šansi, ali ne treba tragično shvaćati ako stvari ne budu išle onako kako bi svi željeli. Cilj je završiti u prvih sedam što će samo po sebi biti teško.”

Dosta toga ovisit će o Duvnjaku i Cindriću, a koliko će oni moći, na kraju će ovisiti i rezultat.

Červar će na Prvemnstvo voditi 16 igrača, a u slučaju ozljeda naknadno će biti pozivani oni koji su bili na širem popisu.

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović, Filip Ivić, Mate Šunjić

Desno krilo: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić, Lovro Mihić

Pivoti: Željko Musa, Leon Šušnja, Kristian Bećiri, Krešimir Kozina, Marin Šipić

Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Damir Bičanić, Ivan Slišković, Alen Blažević

Srednji vanjski: Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković, Luka Šebetić, Ivan Sršen, Josip Vekić

Odgovori