Lino višebojac sutra stiže u Čitluk

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Podravke BiH, Sportskih novosti i OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka, održat će se u petak, 27.04.2018. godine u 12:00 sati, u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već četvrtu godinu se, osim u Hrvatskoj, održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecat će se u 8 (osam) disciplina u trčanju, štafeti u otežanim uvjetima, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na rukometni i nogometni gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, skakanju u vrećama, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Natjecatelje će bodriti i gosti-sportaši Irena Prga – karatašica, Marko Ivanković – rukometaš, Marko Grgić – nogometaš, te atletičarka Marija Ivanković, koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Četvrta sezona Lino višebojca započela je u Visokom, nastavila se višebojcima u Tesliću i Gračanici, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Mostaru, te Istočnom Sarajevu, a završit će se višebojcem u Čitluku.

Odgovori