Skroman doprinos Planinića u pobjedi Budućnosti

Uz dvoboj Zadra i Krke, odigrana su još dva susreta desetog kola ABA lige. Budućnost i Union Olimpija upisali su domaće pobjede protiv Szolnokija i MZT Skoplja…

Budućnost nije dopustila iznenađenje protiv Szolnokija. Mađari su pružili dobar otpor u Podgorici, ali više od toga nije išlo i Budućnost je upisala i devetu ovosezonsku pobjedu, ovaj put 75:68.

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme. Szolnoki je bolje otvorio utakmicu i natjerao Budućnost da konstantno hvata zaostatak u prvom dijelu dok se u drugom poluvremenu Budućnost ipak vratila u utakmicu. U završnici je Szolnoki ponovno zaprijetio, no trica Dašića otklonila je sve sumnje.

 

James Reynolds bio je najefikasniji kod domaćina s 18 poena (6/11) i šest skokova dok je Dašić dodao 16 poena (6/12). Darko Planinić za 11 minuta ubacio je dva poena (0/1 za dva), a Robert Rikić za sedam minuta također je imao dva poena, no on je iz igre bio na 1/1. Kod Szolnokija David Vojvoda ubacio je 15 poena (5/14), a Strahinja Milošević dodao je 12 poena (5/6) i sedam skokova.

 

Odgovori