Luka Juričić karijeru nastavlja daleko od BiH

Među igračima koji na proljeće neće nositi dres Željezničara nalazi se i Luka Juričić. On je prošle jeseni bio jedan od nositelja igre sarajevskih Plavih, međutim zbog dugovanja odlučio je raskinuti ugovor i svoj kruh zarađivati negdje drugo.

S obzirom da nosi reputaciju jednog do najboljih napadača Premijer lige 25-godišnjak je na stolu imao niz ponuda te mu nije bilo teško pronaći novi klub.

Kako SportSport.ba doznaje Juričić će karijeru nastaviti daleko od BiH, točnije u Južnoj Koreji. Transfer je praktično već dogovoren.

Sljedeća stanica u karijeri sada već bivšeg člana Željezničara bit će ambiciozni drugoligaš, Gimpo.

Gimpo je osnovan 2013. godine, a prošle sezone su dobili profesionalnu licencu te će od nove sezone igrati u K2 ligi, odnosno drugom rangu koreanskog nogometa.

Juričić je u Željezničar stigao u srpnju 2020. godine iz Šibenika. Ove sezone je upisao 17 nastupa u Premijer ligi te je dao tri gola uz dvije asistencije.

Ranije je igrao za Šibenik, Neretvanac i Široki Brijeg. Bio je član omladinskih selekcija Zrinjskog i Širokog Brijega. Ovo mu je prvi angažman izvan granica balkanskog poluotoka.

Odgovori