Marin Čilić lako preko Ivana Dodiga u treće kolo Queen’sa

Samo 62 minute bile su potrebne najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću da slomi otpor svog sunarodnjaka Ivana Dodiga. U dva čista seta Čilić je slavio te osigurao nastup u trećem kolu Queen’sa, na turniru na kojem brani naslov pobjednika.

U četvrtom susretu dvojice najbolje rangiranih hrvatskih tenisača slavio je Marin Čilić rezultatom 6:3, 6:4. U zadnjem susretu slavio je Ivan Dodig, ali na zemljanom terenu u Münchenu. Ovom je pobjedom 12. igrač svijeta poravnao score u međusobnim susretima ovih dvaju tenisača.

Već na startu prvog seta Marin Čilić pokazivao je znakove dobre igre.

Nakon što su obojica zadržali svoje servise u prvim gemovima, Čilić kod rezultata 2:1 i 30:40 koristi svoju prvu break loptu i polako usmjerava igru u svom smjeru. U nastavku obojica uspijevaju zadržati svoje servise. Ipak, Čilić je kod 5:2 imao dvije set lopte na Dodigov servis, no nije ih uspio iskoristiti. Tek na svom servisu 12. igrač svijeta iskorištava treću set loptu za osvajanje prvog seta.

U nastavku meča niti jedan od tenisača nije dominirao na servisu. Obojica su se dosta mučili, ali su uspijevali zadržati svoj servis. I tako je bilo do rezultata 3:3 kada Marin Čilić koristi jednu jedinu break loptu koju je izborio u drugom setu. S rezultatom 5:4 i vlastitim servisom najbolji hrvatski tenisač lako je došao do pobjede.

U idućem kolu Marina Čilića očekuje susret s boljim iz meča Juliena Benneteaua i Feliciana Lopeza.

 

hrsport.net

 

Odgovori