Marin Čilić odjurio u drugo kolo Delray Beacha, za manje od sat vremena eliminiran Becker

Odličnu formu iz europskih dvorana Marin Čilić je prenio i na američki beton.Kao pripremu za ono što slijedi, Čilić je prijavio turnir u Delray Beachu gdje je definitivno jedan od favorita za ukupnu pobjedu.

Prilagodba na nove uvjete trajala je kratko i Čilić je već na startu turnira upisao vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Nijemca Benjamina Beckera i upisao očekivani prolaz.

U ovom susretu utrošio je tek 56 minuta uz dominaciju najvećim dijelom meča i tej jednu kraju krizu na početku drugog seta iz koje se vrlo brzo izvukao.

Prvi set je bio ekspresan, Čilić je trebao tek 23 minute za glatkih 6:1 uz samo tri izgubljena poena na svom servisu od čega je jedan bio dvostruka servis pogreška.

 

Na početku drugog seta Becker je imao razdoblje svoje najbolje igre, Čilić je tu malo pao i Nijemac je poveo s 3:0. Ali nakon toga vrlo brzo Marin odgovara, niže čak šest gemova i s uvjerljivih 6:1, 6:3 prolazi u drugo kolo.

Sedam godina su Čilić i Becker čekali na sljedeći dvoboj, u posljednja dva još 2007. godine slavio je Marin koji je tako u Delray Beachu nastavio seriju.

U drugom kolu očekuje ga dvoboj protiv Amerikanca Ryana Harrisona, zanimljivog igrača od kojeg je Čilić kvalitetniji, međutim nije protivnik za podcijeniti. Čilić i Harrison su dosad igrali tek jednom i to 2011. godine na US Openu gdje je Marin slavio u tri seta.

ATP Delray Beach, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 7) – Benjamin Becker (Njemačka) 6:1, 6:3

 

Odgovori