Ivan Dodig zaustavio francuskog “bombardera” i plasirao se u drugo kolo Marseillea

Iako je slavio u dva seta sa 7:5, 6:2, Ivan Dodig je pokazao kako nije u najboljoj formi. Drugi hrvatski tenisač dosta je griješio i davao prilika Albanu Olivettiju, igraču moćnog servisa, solidnog bekhenda, ali i taktički prilično skromnog nastupa.

Olivettija je dugo držao servis u igri, početni udarac išao je i preko 240 kilometara na sat, međutim u igri je Dodig bio nadmoćan i koristio je širu i kvalitetniju igru. Olivetti je igrao „revolveraški” – izlasci na mrežu i rezonski i nerezonski, drugi servis iznad 220 na sat, traženje winnera nakon prvog udarca i kada se ulazilo u duže izmjene, to je obično završavalo poenom na Dodigovu stranu.

 

Francuski dvometraš je imao dosta prilika, Dodig mu je ponudio čak 11 break lopti, ali nije nijednu iskoristio. S druge strane Ivan je u prvom setu napravio jedan break, u drugom setu dva i na kraju je zaslužio prolaz.

Prvi break je stigao u samoj završnici prvog seta kada je Dodig otišao na 6:5 i dobio servis za set da bi nakon toga nastavio s dominantnijom igrom i u drugom setu vrlo brzo stigao do dvostrukog breaka.

Olivetti nije izgledao kao igrač koji bi se mogao vratiti u meč, ali Dodig je propustio priliku na brzinu ga dotući i posljednji gemovi su se odužili. Ipak, na kraju je završio posao za sat i 36 minuta te se plasirao u drugo kolo.

13:11 Olivetti je dobio bitku u pogođenim as servisima, međutim Dodigova realizacija break lopti je bila kudikamo bolja i naš tenisač je iskoristio tri od sedam prilika dok je Francuz svih 11 propustio.

U drugom kolu Dodig će igrati protiv boljeg iz meča mladog Britanca Kylea Edmunda i Nijemca Tobiasa Kamkea koji igraju u posljednjem meču utorka.

ATP Marseille, prvo kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska, 5) – Albano Olivetti (Francuska, WC) 7:5, 6:2

 

Odgovori