Čilić rutinski slavio protiv Nishioke i prošao u drugo kolo Wimbledona

Prošlogodišnji finalist i najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, pobjedom je otvorio ovogodišnji Wimbledon. Japanski tenisač Yoshihito Nishioka nije bio dostojan protivnik hrvatskom tenisaču te je Čilić nakon nešto manje od dva sata prošao u drugi krug.

U prvom setu, Čilić je bio sjajan. Bez ikakvih problema, rutinski i glatko došao je do dva uzastopna breaka, poveo sa 5:0 i strpljivo čekao kraj seta. Za manje od pola sata, hrvatski tenisač je sa 6:1 osvojio prvu dionicu meča. U drugom setu, Čilić nije bio tako efikasan, ali je svejedno došao do breaka u trećem gemu.

Nije imao Japanac rješenja za odličnu igru hrvatskog tenisača u tim trenucima. Kod vodstva 5:3, Čilić je imao čak četiri break, odnosno set lopte, no Nishioka je upornom igrom uspio odgoditi osvajanje seta. Čilić je ipak mirnim servisom u sljedećem gemu došao do drugog seta.

Konačno, kada se očekivalo da će i u trećem setu lagano doći do završetka, Čilić je upao u neočekivanu krizu. Zaprijetio je Japanac, došao do 0:40 u drugom gemu, no Čilić uspijeva othrvati se jedinom pravom napadu Nishioke na servis hrvatskog tenisača. Imao je hrvatski tenisač u kasnijim gemovima još tri prilike za break, ali tek u sedmom gemu uspijeva slomiti Japanca. Do kraja, bez izgubljenog poena na svoj servis, sa 6:4 zaključuje meč.

U drugom kolu, Čilić će igrati protiv boljeg iz ogleda Jasona Kublera i Guida Pelle.

Wimbledon, muškarci, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) – Yoshihito Nishioka (Japan) 6:1 6:4 6:4

Odgovori