Zbogom Cavaliersi: LeBron James prelazi u L.A. Lakerse!

Ono što se nagađalo danima, tjednima i mjesecima, danas je dobilo i potvrdu, LeBron James odlazi u Los Angeles Lakerse!

Magic Johnson i Rob Pelinka potukli su konkurenciju i doveli najzanimljivijeg super star free agenta ovog ljeta. Cijena? Prema pisanju ESPN-ovog Adriana Wojnarowskog Lakersi su s LeBronom potpisali četverogodišnji ugovor vrijedan 154 milijuna dolara. Po drugi put u svojoj karijeri LeBron napušta Cleveland Cavalierse.

Nije novac presudio u ovoj odluci, presudila je LeBronova vezanost uz Los Angeles Lakers u kojem posjeduje nekoliko nekretnina i živi s obitelji izvan sezone, kao i činjenica da su Lakersi poprilično očistili ugovore i imaju mjesta pod salary capom za još jednog super stara, bilo kroz free agency, bilo kroz razmjenu.

Dovođenje najboljeg igrača današnjice velik je znak kako Johnson i Lakersi rade sjajan posao. Izgrađena je mlada jezgra igrača, među kojima je i naš Ivica Zubac, počistilo se dosta loših ugovora koji su i omogućili dovođenje LeBrona, ali i još jedne megazvijezde. Prvi važan kotačić ovog ljeta sjeo je na svoje mjesto, čekaju se reakcije drugih klubova i igrača, vidjet ćemo mogu li Lakersi pomrsiti planove Golden State Warriorsima na Zapadu. Dođe li iduće sezone Kawhi Leonard, bit će tu svega.

Odgovori