Marin Čilić pokleknuo nakon tri sata borbe

Marin Čilić i Kei Nishikori imaju dugačku povijest međusobnih dvoboja, a prvi nakon pet mjeseci stigao je u četvrtfinalu Mastersa u Monte Carlu. U 14. međusobnom susretu do osme pobjede stigao je japanski tenisač koji je slavio sa 6:4, 6:7 (1), 6:3.

Hrvatski tenisač mučio se tijekom drugog seta s ozljedom desnog koljena, upravo u trenucima kada je imao break prednosti. Nishikori je uspio preokrenuti i doći do tri meč lopte, no Čilić se nije predavao – izborio je tie-break, a zatim i treći set. Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo.

Čilić se u petom gemu suočio s prvom break loptom, krasnu forehand dijagonalu neobranjivo je pogodio Nishikori. Hrvatski tenisač spasio je ukupno dvije u tom gemu, ali treću ne – Japanac je stigao do breaka. Opasno je Čilić prijetio u sljedećem gemu, tri puta dolazio do 40:40, ne bez daljnjeg uspjeha. Nishikori je bez većih poteškoća, dominantnom igrom na servisu, stigao do prvog seta.

Veliki ispit bio je pred hrvatskim tenisačem pri rezultatu 1:1 u drugom setu. Suočio se s pet break lopte, od čega su tri bile vezane, no uspio se izvući iz problema i doći do vodstva. To je iskoristio već u sljedećem gemu kada je uzeti drugu break loptu i poveo s 3:1.

Momentum na strani hrvatskog tenisača upropastili su problemi s desnim koljenom, a Čilić je početkom servis gema zatražio medicinski time-out. Iako je Nishikori iskoristio Čilićeve probleme i dobio sljedeća dva gema, hrvatski tenisač uspio je ponovno stabilizirati igru, a prvi vodstvu 4:3 imao je dvije break prilike, ali ipak neiskorištene.

Nije dobro izgledalo kada je Nishikori oduzeo servis hrvatskom tenisaču i došao do servisa za set u kojem je imao tri meč lopte. Ipak, Čilić se uspio izvući i napravio break za povratak u set. Nakon još jedne spašene break lopte treći tenisač svijeta izborio je tie-break koji je dominantno osvojio uz samo jedan izgubljen poen.

Prvih sedam gemova posljednjeg seta nije ponudilo prevelika uzbuđenja, s obzirom na to da su obojica tenisača čvrsto držala servis. Ipak, pri vodstvu 4:3 Nishikori je uspio oduzeti servis Čiliću, a zatim i zaključiti meč u svoju korist.

Masters Monte Carlo, četvrtfinale:
Kei Nishikori – Marin Čilić 6:4, 6:7 (1), 6:3

Odgovori