Marin Čilić poražen od dominikanskog veterana i za 80 minuta oprostio se od Barcelone

Victor Estrella posljednjih godinu dana igra tenis života i pred kraj karijere ostvaruje odlične rezultate. U Barceloni je svladao i Marina Čilića i ispratio ga iz turnira za 80 minuta igre…

Marin Čilić još uvijek nije u pravom izdanju i pokazalo se to i u Barceloni. U Monte Carlu je odigrao odličan meč protiv Tsonge što je put kojim želimo da Čilić krene, međutim nakon dugačke pauze bit će još dosta oscilacija dok ne uhvati pravu formu.

U Barceloni mu je ždrijeb na startu dodijelio Victora Estrellu, 34-godišnjeg tenisača iz Dominikanske Republike koji je dugo živio na marginama i probijao se na Challengerima da bi u posljednjih godinu dana njegova karijera krenula uzlaznim putem i počeo igrati sve bolje.

 

Ovdje je svladao Čilića sa 6:4, 6:4 i koliko god na papiru taj rezultat bio neočekivan i iznenađenje, kada se uzme baš sve u obzir, nije svjetsko čudo.

Stvari su krivim smjerom za Marina krenule kada je napravio break u prvom setu i odmah nakon toga izgubio servis i Estrella se ekspresno vratio u set. U završnici prvog seta još jednom je izgubio početni udarac što je Dominikancu donijelo set sa 6:4.

U drugom setu Marin je bio taj koji je izgubio servis pa se odmah vratio, ali to je ujedno bila i jedina pozitivna stvar na reternu u tom setu. Do kraja više nije zaprijetio, a u devetom gemu ponovno je izgubio servis i oprostio se od drugog kola.

Estrella će za ulazak u četvrtfinale igrati protiv Martina Kližana ili Juana Monaca.

 

Odgovori