U18 reprezentacija: Velika pobjeda protiv Amerikanaca

Veliku stvar napravili su juniori u Kini na turniru ATLAS Four Nations Tournament. U drugoj utakmici u Nanchang City-ju pobijedili su snažne Amerikance 75:68. Vratili su tako naši juniori Amerikancima za onaj poraz od prošlog tjedna u kojem su minimalno poraženi od najjače reprezentacije svijeta. Baš onako kako su najavljivali iz stožera, da Hrvatska ima tu snagu i može pobijediti i jake Amerikance, to su sada i napravili! Iako dominantniji i fizički jači, Amerikanci nisu mogli protiv mladih juniorskih izabranika Darka Kuncea i snažne podrške s tribina. Držala je američka reprezentacija rezultat u svojim rukama sve do treće dionice, kada kreće eksplozija hrvatskih mladih košarkaša. Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Radovčić sa 23 poena. „Iza nas je jedna odlična utakmica puna preokreta. Fantastičnom igrom

naših reprezentativaca u trećoj četvrtini, okrenuli smo rezultat i sa -8 došli na +14. U zadnjoj četvrtini smo vodili cijelo vrijeme s nekoliko koševa razlike i uspješno priveli utakmicu kraju. Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Kine, danas smo puno bolje reagirali u završnici. Svi su dali veliki doprinos utakmici, no Mikšić, Lazić i Radovčić su ipak odradili najveći posao”, iz Kine je za službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza, odmah nakon utakmice rekao trener juniorske reprezentacije Darko Kunce.

Hrvatska – SAD 75:68 (12:20, 18:18, 25:13, 20:17)

Hrvatska: Nikić 2, Bulešić 2, Dubelj, Mikšić 6, Kalpić 10, Radovčić 23, Perković 2, Lazić 6, Jelenković, Vrkić 12, Turudić 8, Ljubičić 4.

 

Odgovori