Primarni cilj Brotnja u novoj sezoni Lige Herceg-Bosne je afirmacija mladih igrača

Pred košarkašima HKK Brotnjo ponovno je nastup u Ligi Herceg – Bosne. Nakon što su u prošloj sezoni, pobijedivši u finalnoj seriji Vitez 2:1, osvojili Ligu Herceg – Bosne košarkaši Brotnja ipak su odustali od nastupa u Ligi 12. U pauzi između dvije sezone održana je izvanredna izborna skupština pa će klub u novu sezonu krenuti s novim Upravnim odborom i Mirkom Prskalom na poziciji predsjednika HKK Brotnjo.

Čitlučke košarkaše prvi nastup u novoj sezoni očekuje već u nedjelju u Busovači, a momčad za novu sezonu ponovno je spoj mladosti i iskustva. Trojac Dejan Marković, Nikola Lesko i Mario Planinić ostao je vjeran Brotnju i ponovno će biti temelj na kojima će trener Josip Dugandžić graditi momčad.

Dres Brotnja nakon 15-ak godina ponovno će obući Mile Galić i ubilježiti prvi službeni nastup za seniorsku momčad kluba. Galićevo iskustvo igranja u najvišem rangu bh košarke mladoj momčadi Brotnja svakako će biti od velike koristi baš kao i doprinos Domagoja Pinjuha.

Pinjuh je u novoj sezoni ponovno na popisu igrača prijavljenih za nastup u Ligi Herceg Bosne, a klubu će pomoći i kao pomoćni trener. Josip Dugandžić, najmlađi trener u povijesti kluba sa osvojenim naslovom u seniorskoj konkurenciji momčad će ponovno voditi uz asistenciju Franje Bulića, a igrački kadar Brotnja čine: Gojko Bubalo, Petar Zovko, Ivan Marković, Dejan Marković, Filip Buntić, Mario Prskalo, Mile Galić, Nikola Lesko, Boris Ivanković, Filip Vasilj, Antonio Bevanda, Domagoj Pinjuh, Mario Planinić, Miroslav Buljan, Franjo Ćorić, Ivan Rotim, Tomislav Volarić, Petar Stipanović, Ivo Ćavar i Ivan Buljan. Marin Pehar i Mario Barbarić napustili su redove Brotnja, Pehar kako bi igrao u Italiji, dok se čini kako će se mladi Barbarić prestati aktivno baviti košarkom.

Pogled na roster otkriva kako je riječ uglavnom o izuzetno mladim igračima pa u klubu ističu kako u novu sezonu ulaze bez rezultatskog opterećenja i s ciljem afirmacije mladih igrača u ligi u kojoj nastupa deset klubova. Dakle, s ciljem daljnjeg sportskog usavršavanja juniora i kadeta i njihovog uvrštavanjem u prvu momčad.

Po povratku u klub Mile Galić će trenirati kadete Brotnja, a rad s mlađim kategorijama nastavit će i Ivan Buntić. U sklopu priprema za novu sezonu pretkadeti Brotnja koje trenira Buntić svladali su vršnjake iz Mostara i Ljubuškog. Utakmica Brotnja i Zrinjskog završila je pobjedom Brotnja 87:43, a vršnjake iz Ljubuškog Čitlučani su svladali 72:50.

 

citluk.ba

 

Odgovori