Marin Čilić propustio pet meč lopti i izgubio na startu Murray River Opena

Marin Čilić odigrao je prvi meč nakon poraza na startu turnira u Sofiji u studenom prošle godine. Tada je ostavio jako loš dojam protiv mladog Čeha Forejteka, na Murray River Openu odigrao je bolje, ali i dalje nedovoljno dobro da bi svladao Francuza Jeremyja Chardyja.

Protiv Chardyja je Čilić imao priliku, čak pet meč lopti, ali nije ih iskoristio i na kraju je upisao poraz. Chardy je pokazao kako se to radi i iskoristio odmah svoju prvu meč loptu u susretu.

Prvi set Marin je dobio sa 6:2 nakon što su igrali odmah razmijenili breakove pa Čilić uzeo četiri gema zaredom.

U tim trenucima igrao je dobro, produžio je to na dobar dio drugog seta gdje je imao u petom gemu i dvije break lopte. No nije ih iskoristio i kazna je došla kod 4:3 kada Chardy koristio svoju prvu break loptu u setu.

U četvrtom gemu trećeg seta imao je 0:40, nije to iskoristio da bi se nakon toga dva puta izvlačio iz breaka zaostatka. Odlučivao je tie-break u kojem je Marin imao 6:3, ukupno čak pet meč lopti, ali sve ih je prokockao te je Chardy iskoristio svoju prvu kod 9:8.

I prije dvije godine u Moskvi Čilić i Chardy su igrali težak meč u kojem je odlučivao tie-break trećeg seta, no tada je uspješniji bio Marin.

Murray River Open, prvo kolo:
Jeremy Chardy (Francuska) – Marin Čilić (Hrvatska, 11) 2:6, 6:3, 7:6(8)

Odgovori