Marin Čilić u 2014. godinu ušao vrijednom pobjedom protiv Grigora Dimitrova

Marin Čilić na odličan način ušao je u 2014. godinu. Prvi protivnik u 2014. bio mu je Bugarin Grigor Dimitrov kojeg je Čilić svladao u dva tijesna seta sa 7:5, 7:5…

Prva dobra vijest u sportskoj 2014. godini stigla je iz Brisbanea gdje je Marin Čilić odradio svoj prvi meč u ovoj godini i ubilježio pobjedu protiv jakog Bugarina Grigora Dimitrova.

Dimitrov je u 2013. godini igrao najbolji tenis u karijeri, potvrdio je visoku kvalitetu dok je Čilićeva godina bila za zaborav zbog svega onog što mu je priredila Svjetska teniska organizacija.

 

Za 2014. godinu Marin je s novim trenerom Goranom Ivaniševićem najavio iskorak na razinu više, a pobjedom protiv Dimitrova je potvrdio da misli ozbiljno. U tijesnom dvoboju Čilić je slavio sa 7:5, 7:5 za sat i 35 minuta.

Čilić je pokazao napredak na servisu i iskoristio je brzu podlogu u Brisbaneu za dosta “besplatnih” poena na svojem početnom udarcu pogodivši 16 aseva iz ubačenih 61 posto prvog servisa. Općenito igra nakon prvog servisa je bila višoj razini i Marin je osvojio 85 posto poena nakon što je ubacio prvi početni udarac.

Problema je bilo u drugom dijelu prvog seta kada je u dva servis gema kod 3:3 i 4:4 spasio ukupno tri break lopte, ali niti Dimitrov nije bio siguran u tom razdoblju. Čilić je na njegovom servisu kod 5:4 imao 0:40 i tri set lopte, nije ih iskoristio, ali tao je onu sljedeću kod 30:40 na 6:5.

U drugom setu Marin je preživio prijetnju kod 2:2 kada je Dimitrov imao još dvije break lopte da bi do kraja meča bio vrlo siguran na servisu i ponovno u samoj završnici, na isti način uzeo servis Bugarinu i samim time prošao u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u dva seta svladao Matthewa Ebdena. Dosad se s Nishikorijem susreo pet puta i upisao tri poraza. U posljednjem susretu, jedinom u 2013. godini, Nishikori je u Memphisu glatko slavio sa 6:4, 6:2.

ATP Brisbane, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) – Grigor Dimitrov (Bugarska) 7:5, 7:5

 

Odgovori