Dodig razočarao u prvom nastupu u novoj sezoni, ništa od hrvatskog dvoboja

Ivan Dodig nije nastavio stopama Marina Čilića i Ive Karlovića koji su novu sezonu otvorili pobjedama. Na startu turnira u Dohi Dodig je ubilježio neočekivani poraz od Dustina Browna, Jamajčanina s njemačkom putovnicom…

Ivan Dodig neće po dobrom pamtiti početak nove sezone. Iako je ždrijeb u Dohi za prvo kolo bio dobar, donio mu je kvalifikanta Dustina Browna, Dodig nije bio na razini igara iz prošle sezone.

Brown iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, odigrao je nekoliko kvalitetnih mečeva u kojima je pokazao da može biti neugodan, ali Dodig si nije trebao priuštiti ovako lagan poraz u meču u kojem nije imao praktički nikakve šanse.

 

Svega 55 minuta bilo je dovoljno Brownu za pobjedu u susretu u kojem Dodig nije bio niti blizu slavlja. Sve je bilo na strani Browna koji je u svakom setu odmah na početku stizao do dvostrukog breaka i tako preuzimao apsolutnu kontrolu.

U prvom setu je Dodig uspio nakon početnih 3:0 smanjiti na 3:2, ali to je bilo sve. Do kraja seta osvojio je tek jedan poen na reternu te je Brown uzeo prvi set sa 6:4.

Drugi je donio sličnu priču, samo što ovaj put Dodig nije uspio vratiti niti jedan izgubljeni servis. Ponovno je Brown otvorio set s dvostrukim breakom, no ovaj put nije Dodigu dopustio da mu se uopće približi na servisu.

Završilo je tako sa 6:4, 6:2 u meču u kojem je hrvatski tenisač osvojio samo 12 poena na reternu u odnosu na čak 29 osvojenih poena Browna.

Brown je tako izborio drugo kolo Dohe gdje ga očekuje susret protiv još jednog hrvatskog igrača i to Ive Karlovića koji je na startu iznenadio Tomaša Berdycha.

ATP Doha, prvo kolo:

Dustin Brown (Njemačka, Q) – Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:2

 

hrsport.net

 

Odgovori