Marin Čilić u tri seta do pobjede na startu turnira u Tokiju

Marin Čilić prošao je u drugo kolo turnira u Tokiju. Na startu je igrao protiv Francuza Benoita Pairea i svladao ga je u tri seta za nešto manje od dva sata igre…

Prvi turnirski nastup nakon US Opena i prvi nakon Davis Cupa u Zadru, prošao je dobro za Marina Čilića. Na startu turnira u Tokiju čekao ga je neugodni Francuz Benoit Paire, igrač za kojeg je teško procijeniti kakav će vam meč donijeti, a Čilić ga je svladao u tri seta.

 

S Paireom je uvijek imao neizvjesne mečeve, ove godine igrali su u Marseilleu gdje je Marin također slavio u tri seta, a u sva tri dosadašnja meča igrač koji je dobio prvi set, na kraju je odnio i pobjedu.

Tako je bilo i u Tokiju gdje je Čilić krenuo sjajno, uzeo set sa 6:0, no nakon toga Paire je podignuo razinu igre i vratio se u meč, ali Čilić je znao odgovoriti u trećem setu.

Krenulo je odlično za Marina koji nije imao problema na servisu u prvom setu, s druge strane Paire nije pronašao put do osvojenog gema i za 20 minuta Čilić je imao set u džepu.

Drugi set bio je posve drugačiji. Iako je Francuzu u drugom i trećem setu postotak ubačaja prvog servisa pao ispod 50 posto, ovaj put bio je ravnopravniji i uspio je čak uzeti drugi set.

Break je napravio kod 4:3, Čilić je imao priliku za povratak u set u naredna dva Paireova servis gema, ali propustio je ukupno sedam break lopti i Francuz je poravnao.

U trećem setu Marin je ipak iskoristio prvu priliku koja se ukazala kod 3:2, oduzeo je protivniku servis i zatim dovršio posao te izborio mjesto u osmini finala.

Ime protivnika još uvijek čeka, a igrat će protiv boljeg iz meča između Fernanda Verdasca i Goa Soede. Španjolac mu je dobar poznanik, dosad su odigrali 11 mečeva, a u jedinom ovogodišnjem meču Marin je slavio u Cincinnatiju sa 6:3, 6:1. Protiv Soede je igrao jedini put prije devet godina i izgubio u kvalifikacijama US Opena.

ATP Tokio, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 4) – Benoit Paire (Francuska) 6:0, 4:6, 6:3

 

Odgovori